Lauantaina vietettiin Taalintehtaalla Kemiönsaaren Meripelastajien uuden PV3-pelastusveneen kastajaisia.

Sää ei suosinut tilaisuuden järjestäjää, mutta kuten todellisessa meripelastustilanteessa, sää ei ollut este meripelastajien toimintaan ja alus sai nimekseen Mona, näyttelijä Mona Mårtenssonin (1902–1956) muistoksi. Veneen kummina toimii Konstsamfundetin Klara Paul ja suojelijana eremitus piispa Björn Vikström.

Kemiönsaaren yhdistys oli kerännyt osuutensa uuden veneen rahoista jo vuonna 2013, mutta veneen toimitusta piti odottaa seitsemän vuotta. Vene maksoi noin puoli miljoonaa euroa.

Kemiönsaaren Meripelastajat ry on siirtänyt tänä keväänä pelastusveneen ja muun toimintansa DB Marinan uuteen satamaan.

Kemiönsaaren Meripelastajien yhteistyö Taalintehtaalla sijaitsevan Valverksholmenin teollisuusalueen omistajiin kuuluvan DB Marinan kanssa mahdollistaa veneen sijainnin samassa paikassa ympäri vuoden. Sijainti myös nopeuttaa veneilijöiden avunsaantia ja tehostaa meripelastajien toimintaa.

Talvisäilytyssijoituspaikan sijainti kotisatamassa mahdollistaa kauden pidentämisen. Vene voidaan laskea ja nostaa lyhyellä varoitusajalla keliolosuhteiden mukaan ja kaikki huolto- ja korjaustyöt voidaan suorittaa samassa paikassa.

www.meripelastus.fi

Kemiönsaaren Meripelastajat