– Valitettava peruutuspäätös on tehty pitkän harkinnan jälkeen ja olemme ottaneet huomioon useita tekijöitä, kerrotaan Päijännepurjehduksen verkkosivuilla.

Näihin tekijöihin kuuluvat muun muassa Suomen hallituksen koronaviruspandemiaan liittyvät ohjeet, terveysviranomaisten arviot virustilanteen todennäköisestä kehityksestä sekä mahdolliset toiminnalliset ja taloudelliset vaikutukset kilpailulle ja sen järjestämiselle tulevina vuosina.

Päijännepurjehduksen toimikunta on myös miettinyt ja ottanut huomioon kilpailijoiden ja järjestäjien terveyden ja turvallisuuden. Peruutuspäätökseen ovat vaikuttaneet myös tilanteet lähtö- ja maalisatamissa eli Jyväskylässä ja Padasjoella sekä tapahtuman mahdolliset vaikutukset laajempaan kansanterveyteen.

– Tällä [peruutus]päätöksellä Päijännepurjehdus osallistuu yhteiskunnan pyrkimyksiin hidastaa koronaviruksen leviämistä, toimikunta tiedottaa.

Päijännepurjehdus on tähän mennessä purjehdittu aina parillisina vuosina pohjoisesta etelään ja parittomina etelästä pohjoiseen jolloin lähtö ja maalisatamat ovat vuorotellet vuosittain. Tämä jako tulee kilpailun peruuttamisen päätöksemme takia tulevaisuudessa kääntymään toisinpäin, eli 48. Päijännepurjehdus purjehditaan Jyväskylän Juurikkasaaresta Padasjoelle kesällä 2021 ja 49. Päijännepurjehdus Padasjoelta Jyväskylään kesällä 2022.

www.paijannepurjehdus.fi