Helsingin Laajasalon ja Korkeasaaren 2020-luvulla yhdistävä Suomen pisin silta, Kruunuvuorensilta, tulee kulkemaan suositun pienveneväylän ylitse. Sillan alikulkukorkeus on peräti 20 metriä, joten valtaosa helsinkiläisistä purjehtijoista mahtuu sillan alitse vaivatta.

Kuitenkin jos jahdin mastonkorkeus on yli 20 metriä, silta estää tällaisen veneen kipparilta väylän käytön.

Kruunusillat tiedotti Facebook-sivuillaan aamulla 1. huhtikuuta, että hankkeen innovatiiviset insinöörit ovat kehittäneet ratkaisun, jonka avulla jokainen purjehtija pääsee sillan alitse:

Ratkaisu on nimeltään mastorako. Se on 27,5 cm leveä rako sillan kannessa, jota pitkin isokin masto lipuu sillan lävitse.

Mastorako ei aiheuta sillan käyttäjille kuin pientä epämukavuutta: Raitiovaunu ja pyöräilijä tuntevat vain pienen tärähdyksen ylittäessään mastoraon riittävällä vauhdilla. Jalankulkija astuu mastoraon ylitse normaalilla, oikein ajoitetulla, askeleella. Kaikki voittavat.

Facebook-päivityksessään sillanrakentajat kertovat, että rakoa esitellään tänään työmaa-alueella Korkeasaaren sillan kupeessa. Tarjolla on kiinnostuneille merikarhuille myös rommipaukut. Lapset saavat silittää papukaijoja.

Totalvene.fi-uutissivuston suorittama perusteellinen faktantarkistus paljasti tiedotteen aprillipilaksi. Toimitus toivottaa hyvää aprillipäivää kaikille lukijoilleen!