Laivavierailu on osa 370 vuotta täyttävän merikaupunki Raahen merkkivuoden juhlintaa. Laiva on avoinna yleisölle lauantaina 13.7. ja sunnuntaina 14.7.

Raahen satamalla on kokemusta historiallisten purjealusten vierailuista.

– Kesällä 2016 Raahen satamassa vieraili venäläinen nelimastoparkki Kruzenshtern. Vierailu onnistui erinomaisesti ja viikonlopun aikana alukseen tutustui yli 10 400 kävijää, toteaa Raahen Satama Oy:n toimitusjohtaja Kaarlo Heikkinen.

Sedov rakennettiin Kielissä, Pohjois-Saksassa vuonna 1921. Sedov, alkuperäiseltä nimeltään Magdalene Vinnen II, kiersi maailman meriä rahtinaan mm. hiiltä Walesista, puutavaraa Suomesta ja vehnää Australiasta.

Toisen maailmansodan jälkeen Saksa luovutti aluksen sotakorvauksena Neuvostoliitolle. Vuodesta 1945 alus on tunnettu nimellä Sedov. Nykyisin alus toimii koululaivana ja sen kotisatama on Kaliningrad.

Sedovin pituus on 118 ja leveys 14,6 metriä ja se on myös kirjattu Guinnesin ennätysten kirjaan maailman suurimpana perinteisenä purjealuksena. Mastojen korkeus merenpinnasta on yli 50 metriä. Aluksen purjeiden pinta-ala on lähes 4200 neliömetriä.

Laivavierailu liittyy Raahen Pooki flakkaa -meripäiviin, jotka järjestetään 12.-13.7.2019.