John Nurmisen Säätiön merelliset kokoelmat avautuivat 18. toukokuuta kaikkien katsottaviksi verkossa, kun Suomen museoliitto ja John Nurmisen Säätiö julkistivat Digimuseo.fi-verkkopalvelun, jonka tavoitteena on koota kaikkien suomalaisten museoiden digitaaliset sisällöt ja tarjonta samaan paikkaan.

Uudessa Digimuseossa pääsee tutustumaan virtuaalisesti museoiden kokoelmiin – ensimmäistä kertaa myös yhtä aikaa ystävien kanssa tai oppaan opastuksella. Tekijöiden kunnianhimoinen tavoite on kasvattaa palvelusta Suomen suosituin ja rakastetuin digitaalisia museopalveluja tarjoava sivusto.

Merellisten kokoelmien lisäksi Digimuseo.fi -palvelussa avataan aluksi kolmen ”Vuoden museo 2020” -kilpailun finaaliin valitun museon ovet: kävijällä on mahdollisuus tutustua Apteekkimuseo & Qwenselin talon, Helinä Rautavaaran museon sekä Maatalousmuseo Saran kokoelmiin.

John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö.

www.digimuseo.fi