Viimeisimmissä havainnoissa vahvimmat sinilevälautat sijaitsivat Tukholman edustalla. Satelliittikuvissa näkyi tuolloin myös voimakasta sisäsaariston sinileväkukintaa Sipoon, Porvoon ja Loviisan saaristossa. Alkuviikosta tehtyjen Satelliittihavaintojen perusteella Porvoon−Loviisan sinileväkukinta oli laajentunut ulospäin saaristosta kohti Suursaarta. Suomenlahden sekä etenkin itäisen Suomenlahden sinileväkukinnat olivat voimistuneet ja laajentuneet.

Selkämerellä sinilevät muodostivat pintaesiintymiä eteläisellä Selkämerellä, erityisesti Suomen rannikon puoleisella osalla. Veteen sekoittunutta sinilevää havaittiin aina Merenkurkkuun ja Raippaluodon koillispuolelle asti. Viimeisten satelliittihavaintojen jälkeen levät ovat olleet tuulen takia pääosin sekoittuneena veteen.

Valtakunnallisen sinileväseurannan rannikon ja saariston havaintopaikoilta on alkuviikon aikana saatu havaintoja yhteensä 101 vakiohavaintopaikalta, joista 66 paikalla ei ollut sinilevää, 31 paikalla oli hieman sinilevää ja 4 paikalla oli runsaasti sinilevää. Sinilevähavainnoista suurin osa on Suomenlahden, Saaristomeren ja Selkämeren rannikkoalueilta, mutta myös Merenkurkusta, Perämereltä ja Ahvenanmaalta on ilmoitettu sinilevähavaintoja muutamalta havaintopaikalta.