Länsi-Suomen merivartiosto tiedotti Facebook-sivullaan viikonloppuna, että perjantaina vastaanotettu vene osoitti toimivuutensa heti kättelyssä.

Nauvon merivartioaseman uusi vene oli sunnuntaina mukana sairaankuljetustehtävässä, jossa avautuva keula näytti toimivuutensa tositilanteessa. Merivartijat julkaisivat tilanteesta myös kuvan (kts. tämän artikkelin aloituskuva).

Mukana tehtävässä oli myös ensihoitohenkilöstöä (eli kansankielellä ambulanssimiehistö).

– Ensihoidon ja merivartioston yksiköt Nauvosta evakuoivat potilaan kallioiselta saarelta, ja rantautuminen uudella aluksella onnistui hyvin ja turvallisesti, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo Facebook-päivityksessään.

Zodiac MilPro SRA 850 -malliset veneet on toimittanut Yamaha Motor Europe, branch in Finland, ja ne luovutettiin Rajavartiolaitoksen käyttöön Selboat Oy:n tiloissa Vuosaaressa.

NV-luokan veneillä pääsee apuun kun sekunnit merkitsevät. Veneet ovat merivartioasemien tärkeitä perustyökaluja PV08-luokan partioveneen rinnalla. Alumiinirunkoisten rib-veneiden pituus on 8,5 metriä, ja ne saavuttavat yli 55 solmun nopeuden.