Merivartiokoira Cena on koulutettu henkilöetsintään, jäljestämiseen, huumausaine- ja esine-etsintään sekä ruumisetsintään merialueella.

Cena on urallaan tehnyt useita huumausainelöytöjä kotimaassa sekä ulkomaan komennuksilla, joilla tehdyt löydöt ovat olleet merkittäviä. Ulkomaan komennuksilla Cena on löytänyt myös ajoneuvoihin kätkeytyneitä ihmisiä. Cena osallistuu tarvittaessa pelastusetsintöihin ja on löytänyt kadonneita ihmisiä myös kotimaassa.

Cena on tullut ohjaajalleen 8 viikkoisena helmikuussa 2014. Vikströmin mukaan Cena oli jo pentuna vilkas ja kekseliäs koira, joka osoitti merkkejä työhalusta. Tasotestejä Cena suoritti hyväksytysti jo reilusti ennen yleistä 2 vuoden suoritusikää. Vikströmin mukaan Cenan paras ominaisuus onkin sen halu tehdä töitä mahdollisimman paljon.

Valitsijat katsovat, että Cena on osoittanut hyvää oppimis- ja sopeutumisoppimiskykyä merivartiokoiralle vaadittaviin työtehtäviin. Ohjaajana toimiva vanhempi merivartija Vikström on kouluttanut koiransa esimerkillisesti merivartiokoiralle vaadittaviin työtehtäviin sekä kehittänyt viranomaisyhteistyötä koiratoiminnassa.

Lue lisää täältä