Suomenlahden merivartiosto kertoi torstaina viikkotiedotteessaan, että viime viikolla merivartioston alusyksiköt joutuivat poistamaan väyliltä useita vaaran aiheuttavia esineitä.

Veneilijän, joka havaitsee esimerkiksi irronneen kiinnityspaalun, tulisi ilmoittaa havainnostaan meripelastuskeskukseen. Jos este on omin toimin poistettavissa, hyvään veneilytapaan kuuluu noukkia este veneen kyytiin tai hinata se rantaan.

Suomenlahden merivartiosto tiedottaa, että viime viikolla merivartioston partiot ovat poistaneet merestä muun muassa hylätyn rysän ja useita kiinnityspoijuja.

Kaikki partioveneet vesillä

Suomenlahden merivartiosto kertoo tiedotteessaan, että on saanut kaikki partioveneensä nyt huollettua ja varustettua vesille.

Viime viikon viileä sää hillitsi tehtävämääriä merellä, mutta havaintoja huviveneilijöistä oli jo jonkin verran. Porvoossa merivartiosto sai viime viikolla haaviinsa jo ensimmäisen ruorijuopon.

Myös pieni öljyvahinko työllisti merivartiostoa Suomenlahdella viime viikolla. Haapasaaren satamassa havaittiin 13.4. öljylautta, jonka Haapasaaren merivartioaseman henkilöstö puomitti yhdessä Kymenlaakson pelastuslaitoksen kanssa.

Vuodon syy oli todennäköisesti putkirikko, mutta tarkempaa vuotoa aiheuttavaa kohtaa ei ole vielä löydetty. Vedestä otettiin öljynäytteet poliisin tutkittavaksi.