Länsi-Suomen merivartiosto tiedotti maanantaina Facebook-sivuillaan viikonlopun tapahtumista, joita riitti laidasta laitaan. Helteiden helliessä ja ihmisten nauttiessa ovat merivartioston naiset ja miehet saaneet kokea kiireisiä hetkiä. Mukaan mahtui muutama erikoiseksi luonnehdittava poikkeustapahtumakin.

Helteisenä viikonloppuna meripelastuksen hätänumeroon tuli soitto nuorehkolta naiselta, jonka mökkiin oli päässyt luikertelemaan kyy. Ilmeisesti sahalaita haki turvaa helteeltä ja ajoi samalla ihmisotukset sandaaleissaan ulkosalle. Vaikka kyseinen ongelmatilanne ei suoranaisesti kuulu merivartioiden toimialueeseen, ohjeistettiin soittaja ohjaamaan kyy hellästi ulos pitkällä kepillä tai vastaavalla astalolla. Kyyongelmainen ei enää ohjeiden jälkeen palannut asiansa kanssa joten tilanteen oletetaan lauenneen onnellisesti.

Toinen erikoisempi tapahtuma sattui Ahvenanmaalla, jossa mökkeilijät ilmoittivat keskellä lahtea melovasta vesiskootterikuskista. Ensi kuulemalta tilanne ei erityisen kummalliselta vaikuttanut, kunnes selvisi että melana liivittömällä miehellä oli harja. Tämän jälkeen tapahtumien kulku alkoi kiinnostaa merivartijoita enemmän.

Ilmeisestä väsymyksestä huolimatta harjaaja oli lopulta päässyt ilmoittajien avustamana omaan laituriinsa ja poistui maihin sen kummemmin selittelemättä syytä tilanteelle. Merivartijoille jäi epäselväksi, oliko kuski lähtenyt siirtämään vesiskootteria harjaamalla vai löytyikö melan virkaa toimittanut harja jostain matkan varrelta. Meriselitystä tapahtumalle ei saatu, mutta se olisi varmasti ollut mielenkiintoista kuultavaa.

Kuluvan kesän ihmis- ja liikennemääriin nähden merivartijat ovat kuitenkin helpottuneita siitä, ettei vakavia onnettomuuksia ole vesillä toistaiseksi juurikaan sattunut.

www.raja.fi