Partiovene PV183 nostettiin ilmatäytteisillä nostopusseilla ensin pintaan ja hinattiin Turva-aluksen kyljelle, josta se nostettiin nosturilla takakannelle. Onnettomuusturvakeskuksen (Otkes) julkaisemista kuvista näkee, että partioveneen pohjassa on huomattavan kokoinen, pitkittäissuuntainen repeämä. Otkesin antamien tietojen mukaan repeämä on noin kaksi metriä pitkä ja kymmenen senttimetriä leveä. Muita ulkoisia vaurioita veneessä ei havaittu.

Aluksen uppoamispaikka on kivikkoinen ja matala. Tutkijat saivat jo aiemmin useita havaintoja siitä, että merivartioston vene liikkui veneväylän ulkopuolella.

Nosto-operaatiota oli suorittamassa Rajavartiolaitoksen lisäksi pelastuslaitoksen ja poliisin yksikköjä.

Venettä päästiin Otkesin mukaan nostamaan vasta nyt, koska esimerkiksi turvallisuustekijät piti suunnitella huolella. Lisäksi nosto suoritettiin monen viranomaisen yhteistyönä, mikä myös vaikutti noston ajankohtaan. Lisäksi sää oli nostoajankohtana ihanteellinen.

Partioveneessä oli kolmen hengen miehistö, joista kaksi pelastautui. Yksi merivartija jäi sisään vedellä täyttyvään veneeseen. Merivartija saatiin lopulta pois veneestä ja kuljetettiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla Meilahden sairaalaan, jossa merivartija todettiin kuolleeksi.