Kampanja sai alkunsa siitä, että Saaristokeskus Korpoström isännöi kesän ajan toukokuussa avautuvaa laajaa kansainvälistä "Muovijätteet meressä" –näyttelyä.

Nauvossa tai Houtskarissa ostoksilla käyneet ovat saattaneet huomata kauppareissullaan, että kaupoissa on kauppakassilaatikoita, joista saa ”lainata” kassin, jos oma kassi on unohtunut kotiin.

Kampanjan koordinaattorit toivovat, että aloite leviää laajemmallekin. Koulut voivat kevään aikana nostaa aiheen esille eri tavoin opetuksessa, ja lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia, joissa tarkastellaan muovia eri näkökulmista.

Saaristokeskus Korpoströmissä järjestetään 10. toukokuuta Saaristotutkimuksen foorumi, jonka aiheena on tällä kertaa muovi. Foorumissa tutustutaan ajankohtaiseen tutkimukseen mikromuoveista, kierrätyksestä ja muovintuotannosta.

"Muovijätteet meressä" – Out to Sea? The Plastic Garbage Project on kiertävä ympäristöaiheinen näyttely, joka on rakennettu ja luotu Sveitsissä, Zürichin Museum für Gestaltung -museossa.

Tänä kesänä näyttelyä isännöi Saaristokeskus Korpoström.
"Muovijätteet meressä" esittelee helppotajuisella ja vaikuttavalla tavalla faktoja muoviongelmasta maailman merissä.

Näyttelyyn kytkettävien Itämerta ja Saaristomerta koskevien faktojen sekä laajan koulukampanjan myötä se saa myös vahvan paikallisen leiman.

Näyttely on avoinna toukokuusta syyskuuhun, tarkemmat aukioloajat löytyvät osoitteesta skargardscentrum.fi