Viime viikolla Porin Suomi Areena -tapahtumassa Muumi-brändin omistava yhtiön Moomin Characters kertoi, että yhtiö valmistelee #MEIDÄNMERI-nimistä kansainvälistä suurkampanjaa Itämeren ja sen kulttuuriperinnön suojelemiseksi.

Muumi-tarinoiden 75-vuotisjuhlavuoden 2020 alussa käynnistyvä kampanja toteutetaan yhteistyössä vesistöjen suojelussa kansainvälisesti ansioituneen John Nurmisen Säätiön kanssa.

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 75 vuotta ensimmäisen Muumi-tarinan, luonnonkatastrofin keskelle sijoittuvan Muumit ja suuri tuhotulva, julkaisusta. Moomin Characters haluaa juhlistaa merkkivuotta Muumi-tarinoiden yhteisöllisessä hengessä suuntaamalla huomion Itämeren hyvinvoinnin palauttamiseen ja suojelemiseen.

– Meri on korvaamaton osa Muumi-tarinoita. Tove Jansson loi Muumi-tarinat Pellingin saaristossa inspiroituneena meren kauneudesta ja voimasta. Hän rakasti merta, kuten me kaikki, Muumipeikko mukaan lukien, kertoo Moomin Charactersin luova johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Sophia Jansson.

– Haluamme pitää merestä huolta ja suojella sitä kaikin voimin. Itämeren tulevaisuuden eteen tehdään jo nyt aivan upeaa työtä, ja haluamme olla mukana näissä talkoissa ja innostaa mukaan niin paljon ihmisiä ja erilaisia organisaatioita kuin mahdollista, hän sanoo.

Jo nyt kampanjaa on mukana rakentamassa yli 50 yritystä ja muuta organisaatiota erilaisista kulttuuri-instituutioista aina kaupunkeihin, kouluihin ja järjestökenttään Itämeren ympäriltä ja kauempaa.

Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoutta Itämeren tilasta ja kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön meren ja sen kulttuuriperinnön pelastamiseksi. Rahaa John Nurmisen Säätiön toimintaan tullaan keräämään yrityslahjoitusten ja kuluttajien suorien lahjoitusten sekä kampanjatuotteiden avulla. Tavoitesummaksi on määritetty miljoona euroa.

Kampanjan nimi on suomeksi #MEIDÄNMERI, ruotsiksi #VÅRTHAV ja englanniksi #OURSEA.

#MEIDÄNMERI-kampanjan varainkeruu alkaa 1.1.2020, ja kampanja sekä osallistuvat tahot lanseerataan kokonaisuudessaan helmikuussa 2020 Vene-messujen yhteydessä.

Lue lisää John Nurmisen Säätiön nettisivuilta täältä.