Vääksyn Konepiste Oy on ostanut Lahti-Marina -nimellä tunnetun Niemen vierassataman tontin vuokraoikeuden sekä tontilla sijaitsevat rakennukset ja rakennelmat. Kauppaan kuului myös polttonesteiden jakelupiste laitteineen.

– Haluamme olla rakentamassa ja turvaamassa veneilijöiden palveluita Lahdessa, Vääksyn Konepisteen toimitusjohtaja Janne Korhonen kertoo.

Sataman palveluihin kuuluvat polttoaineen myynti, vierasvenepaikat, wc- ja suihkutilat asiakkeille sekä ravintola. Satamasta löytyy myös veneliike myynti- ja huoltopalveluineen.

Vääksyn Konepiste on toiminut Niemen vierassatamassa jo vuodesta 2012 osassa sataman rakennuksista. Myymälä tunnetaan nykyisin Lahden Konepiste -nimellä. Venemyynti- ja huoltotiloja laajennetaan vaiheittain.

Konepisteen vuokralaisena, toisena sataman yrittäjänä aloittaa Paimelan Ranch Oy. Se avaa satamaan Ranch Club -ravintolan toukokuun aikana.

Ravintolan käytössä on lähemmäs 300 hengen sisätilat ja 200-paikkainen aurinkoinen satamaterassi aivan Vesijärven rannassa. Ranch Club hoitaa ravintolatoiminnan lisäksi sataman polttoainemyyntiä ja huolehtii vierassatamatoiminnoista.

www.venekauppa.com

www.paimelanranch.fi