Vuoden vierasvenesatamaksi vuonna 2017 valittu Örö ei tunnu saavan tuulta purjeisiin. Nyt hanskat tiskiin lyö jo toinen saaren sopimusyrittäjä. Edellinen lopetti viime vuonna.

Vuoden alussa aloittanut yrittäjä ilmoitti Facebook-sivuillaan, että toiminta loppuu ensimmäiseen kauteen.

Saari oli aikaisemmin suljettu puolustusvoimien saari, mutta avattiin yleisölle vuonna 2015. Saarella oli varusmieskoulutusta vielä vuoteen 2005. Saari kuuluu Metsähallituksen omistukseen. Saaristoyrittäjä joutuu solmimaan Metsähallituksen kanssa vuokrasopimuksen.

Örön saaresta on riidelty aiemmin myös oikeudessa. Edellinen yrittäjä Skärgårdskompaniet ja Metsähallitus kävivät viime vuonna kädenvääntöä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kiistasta, joka koski rästiin jääneitä vuokria ja siitä seurannutta vuokrasopimuksen purkautumista.

Tämä oli veneilypiireissä iso uutinen, koska saari oli ehtinyt kerätä omat faninsa, jotka mielellään kesän venereissuillaan saaressa yöpyvät.

Fanijoukko ei kuitenkaan ole riittävän suuri. Örön kävijämäärä oli tänä vuonna noin 22 000, mikä oli selvästi alle sopimusyrityksenä toimineen West Coast Seaservicen (WCS) odotusten, vaikka kesäkelit olivat hyvät.

Neuvottelut WCS:n ja Metsähallituksen välillä päättyivät tuloksettomina maanantaina. Yritys ei käytä sopimukseen sisältynyttä neljän vuoden jatkomahdollisuutta.

Aiemmin aiheesta:
Örön matkailuyrittäjälle häätö (julkaistu 5.9.2018)