Juhannuksen aikaan vesilläliikkujien turvana päivystää 130 pelastusalusta ja lähes 1 400 vapaaehtoista meripelastajaa ympäri maata. Meripelastusseuran Operaatio Meritähti kestää torstai-illasta sunnuntai-iltaan.

Poikkeusaika ja lämmin alkukesä ovat saaneet ihmiset lähtemään vesille sankoin joukoin, mikä näkyy myös meripelastustehtävien määrässä. Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt hoitivat viime viikonloppuna yli 80 pelastus- ja avustustehtävää.

Toukokuun alusta tähän päivään on tehtäviä kertynyt yhteensä 404, joka on lähes 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Juhannus on aina kiireistä aikaa meripelastajille, mutta nyt varaudutaan poikkeuksellisen vilkkaaseen keskikesän juhlaan vesillä. Myös vesille lähtöön kannattaa valmistautua nyt tavallistakin huolellisemmin ja ennakoida mahdollisia ongelmatilanteita.

Vastuullisen veneilijän turvalliset toimintatavat voi kerrata Meripelastusseuran kaikille avoimilla Veneilytaito-verkkokursseilla osoitteessa veneilytaito.fi.

Vaara- tai hätätilanteessa vesillä soita aina hätänumeroon 112 tai meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000 (merialueella).

Meripelastusseuran Trossi-palvelunumerosta 0800 30 22 30 saa apua vesillä niissä ongelmatilanteissa, joissa kyseessä ei ole vaaratilanne eikä avun saamisella ole kiire. Trossi-palvelunumero päivystää vuorokauden ympäri.

www.meripelastus.fi