Monissa saarissa on uusittu opasteita ja opaskarttoja. Kaunissaaren ja Pihlajasaaren saunojen ja mökkien vuokraus alkaa sekin 1.6. kello 10.00. Näiden saarien mökit ja saunat vuokrataan netissä osoitteessa varaamo.hel.fi

Mökeille vaihtoehdon tarjoaa telttailu. Esimerkiksi Pihlajasaaressa voi tästä kesästä lähtien telttailla viikon jokaisena päivänä. Isosaaressa telttailu sopii mainiosti lapsiperheille, ja Vallisaaren erikoisuutena on puolestaan tentsile-telttailu, eli puihin kiinnitettävät teltat.

Uusi ja kehittyvä mobiilipalvelu Ahti tulee tänä kesänä tarjoamaan vinkkejä vesillä, saarissa ja rannoilla liikkumiseen. Ahdista voi löytää älypuhelimella vaikkapa merellisen kahvilan tai saunan.

Helsingin kaupungin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön.

www.hel.fi/liikunta

www.hel.fi/vapaa-aika

www.myhelsinki.fi