Neuvottelut Bavariasta ovat Euroopasta kantautuneiden epävirallisten tietojen mukaan jo pitkällä ja uusi omistaja on löytymässä Italiasta. Parhaana arvauksena pidetään tällä hetkelle Grand Soleil -purjeveneiden valmistajana tunnettua Cantiere del Pardoa.

Bavaria toimii tällä hetkellä jo "lisäajalla", sillä alun perin Bavarian aiemmat omistajat turvasivat yrityksen toiminnan ja henkilökunnan palkanmaksun kesälomiin eli heinäkuun loppuun saakka. uuden omistajan piti löytyä siihen mennessä mutta toisin kävi.

Nyt tunnelin päässä näkyy kuitenkin jo valoa, ja uuden omistajan uskotaan astuvan julkisuuteen ensi viikolla alkavilla Cannesin venemessuilla tai viimeistään syyskuun lopulla Genovan venemessuilla.

Cantiere del Pardon tiedetään olevan kiinnostunut laajentamaan tuotetarjontaansa sekä moottoriveneisiin että nykyistä valikoimaansa laajempaa kohderyhmää puhutteleviin eli edullisempiin veneluokkiin, ja siihen Bavarian tuotevalikoima sopisi enemmän kuin hyvin.


Cantiere del Pardo esittelee syksyn venemessuilla uutuutena Grand Soleil 48:n

Mikäli sopimus Cantiere del Pardon kanssa syntyy, voisi sen kuvitella olevan kiinnostunut käynnistämään Bavarian tuotanto Saksan Giebelstadtissa uudelleen varsin nopealla aikataululla.

Myös Suomessa odotellaan merkittävän luokan venealan yrityskaupan varmistumista ja toteutumista, sillä Bella-Veneet Oy:n spekuloidaan saavan pian uuden omistajan. Vahvimpana ostajakandinaattina lähteet Ruotsista mainitsevat R12 Kapitalin, joka omistaa myös Nimbus- ja Paragon-veneitä valmistavan Nimbus Boats Sweden Ab:n.

www.bavariayachts.com

www.cantieredelpardo.com