Kiertävään romunkeräykseen otetaan maksutta vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Vaaralliset jätteet tulee pakata ja merkitä huolellisesti. Keräyksessä otetaan vastaan myös romuautoja, mutta niistä on ilmoitettava etukäteen maanantaihin 22. kesäkuuta mennessä LSJH:n asiakaspalveluun.

Romun ja vaarallisten jätteiden lisäksi keräykseen voi tuoda maksua vastaan rakennus- ja siivousjätettä. Ne tulee pakataLounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) suursäkkeihin, joita myydään LSJH:n lajitteluasemilla keräyksen alkamiseen asti. Säkin voi ostaa myös keräyksen aikana keräysalus m/s Roopelta. Kuution kokoisen suursäkin hinta on 89 euroa, joka sisältää käsittely- ja kuljetusmaksun.

Suursäkkiin voi pakata esimerkiksi puujätettä, muovia, stryroxia, kipsilevyjä ja tiiliä. Turvallisuussyistä johtuen säkkiin ei saa pakata kaasupulloja tai asbestia sisältävää jätettä.
Täytetty suursäkki toimitetaan aikatauluun merkittyyn pysähdyspaikkaan. Pysähdyspaikasta se noudetaan ilman erillistä maksua. LSJH kuljettaa suursäkin lajiteltavaksi ja käsiteltäväksi.

Jätteen tuojan on oltava itse paikalla huoltoaluksen pysähdyspaikalla. Jätteen jättäminen valvomatta keräyspaikalle on kiellettyä. Jätteiden noutopaikkoja on kaikkiaan 14. Paikat ja aikataulu on katsottavissa PSS:n ja LSJH:n nettisivuilla.

www.pidasaaristosiistina.fi

www.psjh.fi