Veneeseen ja laiturialueelle luvattomasta tunkeutumisesta epäilty jäi kuitenkin kiinni. Laiturivahti havaitsi yhdessä purjeveneessä liikettä ja yllätti hämärämiehen itse teossa. Tekijä tuli laiturille ja lähti etenemään uhkaavasti vahtia koti.

Kun teosta epäilty huomasi, että vahti ehti soittaa 112:een, päätti epäilty paeta laiturilta kaislikon läpi kahlaten rantaan ja siitä läheiseen metsikköön.

Paikalle saapui nopeasti useita poliisin yksiköitä. Poliisilla oli epäillystä "haku päällä" muista epäillyistä rikoksista, joten tapaus käynnisti laajan poliisioperaation Uutelan ulkoilualueen tuntumassa.

Laiturivahdin havaintojen mukaan partiot pystyivät päättelemään, että epäilty oli jäänyt saarroksiin viereiselle metsäalueelle. Paikalle saapunut poliisin koirapartio otti teosta epäillyn miehen kiinni. Hän löytyi piileksimästä aivan tien tuntumasta. Koira sai miehestä vahvan vainun.

Mies vastasi tuntomerkkejä ja litimärät vaatteet antoivat poliisille hennon vihjeen siitä, että pusikossa makoillut nuori ja urheilullinen mies saattoi hyvinkin olla veneeseen tunkeutumisesta epäilty henkilö.

Poliisi otti miehen talteen ja tutkii tapausta.

Oheisessa kiinniottopaikalla otetussa kuvassa poliisikoira on juuri saanut teosta epäillyn kiinni, ja sitä palkitaan hyvästä työstä. Kiinniottoon ja etsintään Uutelassa Helsingissä osallistui kolme poliisin partiota sekä kaksi moottoripyöräpoliisia.