Ei liene kenellekään uutinen, että tällä hetkellä maailmalla jylläävää koronavirus määrittää sosiaaliselle kanssakäymiselle aivan uusia vaatimuksia. Suurten yleisötapahtumien kieltäminen on tehnyt tilanteesta erityisen hankalan festareiden järjestäjille ja elävän musiikin ystäville. 

Poikkeukselliset ajat tuovat kuitenkin mukanaan poikkeuksellisia toimia. Merellisen Helsingin tunnettavuutta matkailukohteena edistävä HelsinkiSea on päättänyt kokeilla mielenkiintoista sovellusta festarista, jossa turvaväli kanssaihmisiin säilyy. 

Helsingin edustalla Kruunuvuorenselällä järjestettävässä tapahtumassa artistit esiintyvät ankkuroidun ravintolalaivan kannella, yleisön seuratessa esityksiä omista veneistään. Oma paattikaan ei oikeastaan ole edellytys osallistumiselle, sillä festareille pääsee myös yhteistyökumppaneiden järjestämillä erikoisristeilyillä ja kuljetuksilla. Festarikansan ruoka- ja juomahuolto järjestetään erillisillä ravintola- ja tuotemyyntiveneillä. 

Kaksipäiväinen SeaHelsinki Sound järjestetään 1.-2. elokuuta 2020. Festarilavana toimivan M/S Marival II -ravintolalaivan aurinkokannelle kiipeää nimekäs kaarti artisteja mm. Anssi Kelan, Gasellien ja Niilan muodossa. Tapahtuman liput ovat myynnissä tiketti.fi-palvelussa. Hinnat määräytyvät venekoon mukaan. Alle 7m pituiselle veneelle hinnat ovat alkaen 68,50 e ja yli 7m veneille lysti kustantaa 118,50 e. 

SeaHelsinki Sound järjestetään turvallisesti ja vastuullisesti yhteistyössä merellisten yrittäjien kanssa ja mikä parasta, 10 prosenttia lipputuloista lahjoitetaan Itämeren suojelua harjoittavalle John Nurmisen säätiölle. 

www.seahelsinki.fi