Heinäkuun 10. julkaistussa tiedotteessaan poliisi kehoittaa Taalintehtaalle tulevia venelijöitä lukitsemaan veneensä poistuessaan maihin. Kemiön poliisi pyysi tiedotteessaan silminäkijähavaintoja viimeisen kuukauden ajalta, virka-aikana puhelinumeroon 0295 417321.

Taalintehtaan vierasvenesataman satamakapteeni Seidi Lindroos huomautti Totalvene-uutissivustolle perjantaina 12. heinäkuuta, että toisin kuin poliisin tiedotteessa ensin todettiin, murrot eivät ole tapahtuneet vierassatamassa olleisiin veneisiin. Vierasvenesatamassa henkilökunta pitää veneitä silmällä. Alueella on myös kameravalvonta.

– Vierasvenessatamassa ei ole ollut mitään murtoja. Murrot ovat tapahtuneet paikoissa, jotka ovat ikäänkuin parkkipaikkoja veneille, Lindroos huomauttaa.

Paikoille, joihin murrot ovat kohdstuneet, kiinnitytyään lyhyeksi aikaa esimerkiksi kauppareissun ajaksi. Paikkoja käyttävät veneet ovat yleensä pienempiä yhteys- ja avoveneitä.

Lindroos on huolissaan, että väärinkäsitys vaikuttaa Taalintehtaan sataman kävijämääriin.

– Vielä tämä ei ole näkynyt, mutta pelko on, että kohta tällä voi olla jo vaikutusta, Lindroos toteaa

Uutista korjattu 12.7 klo 11:45: Juttuun lisätty Taalintehtaan vierasvenesataman satamakapteenin kommentit, ja korjattu poliisin tiedotteesta lähtöisin ollutta virheellistä tietoa. Toisin kuin aiemmin uutisoitiin, murrot eivät ole kohdistuneet Taalintehtaan vierasvenenesatamassa olleisiin veneisiin, vaan sen lähettyvillä sijainneisiin veneisiin. Totalvene.fi pahoittelee väärinkäsityksestä koitunutta harmia vierasvenesatamalle. Korjauksen laati: Aleksi Vienonen / Totalvene.fi