Poliisi epäilee useita perämoottoreita anastetun syyskuun alkupuolella Parikkalan ja Savonlinnan väliseltä alueelta. Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedotti asiasta sunnuntaina. 

Tutkinta on tuottanut jo tulosta, ja osa saaliista on löydetty Puolasta. Poliisi muistuttaa veneilijöitä hyvästä tavasta: omasta omaisuudesta kannattaa ottaa talteen valokuvia, jotta vietyä omaisuutta on poliisin helpompi etsiä.

Perämoottoreiden omistajien ilmoitettua asiasta poliisille anastetut moottorit on etsintäkuulutettu. Schengen alueen yhteisen tietojärjestelmän tietojenvaihdon avulla useita perämoottoreita on takavarikoitu Puolassa, kun niitä yritettiin kuljettaa EU-alueen ulkopuolelle.

Esitutkinnassa poliisi on nimennyt useita henkilöitä rikoksesta epäillyksi ja heidät on etsintäkuulutettu.

Nyt tutkittavana olevassa rikossarjassa Puolan viranomaisten hallussa on enemmän Suomesta varastetuksi epäiltyjä perämoottoreita, mitä Suomen poliisi pystyy anastetuksi vahvistamaan.

Poliisi muistuttaa yleisesti hyvästä käytännöstä, että jokaisella olisi omasta arvo-omaisuudesta olemassa valokuvia sekä omaisuuden yksilöivät tunnisteet ja numerosarjat tallessa. Lisäksi on ensiarvoisen tärkeää, että tapahtuneista rikoksista ilmoitetaan viipymättä poliisille.

Mikäli poliisille ei tehdä rikosilmoitusta ja poliisi ei pysty varmistumaan moottorin laillisesta omistajasta, mahdollisesti anastettu omaisuus saatetaan palauttaa paikallisen lainsäädännön mukaisesti henkilöille, keiden hallusta omaisuus on takavarikoitu.