Porkkalan Merikylä on yksi Kirkkonummen tärkeimmistä matkailukohteista. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Porkkalanniemen virkistyskäytön ja matkailuelinkeinon kannalta.

Merikylä toimii vesillä liikkuvien palvelukeskuksena ja palvelee myös Porkkalan ulkoilu- ja virkistysalueen vierailijoita sekä Porkkalan kesäasukkaita. Porkkalan Merikylän lähistöllä on merkittyjä ulkoilualueita.

Merikylässä on kotisatamavenepaikkojen lisäksi vierasvenesatama ja siihen liittyvät palvelut. Alueella on toiminut nykytilanteessa mm. ravintola, kauppa ja polttoaineen jakelupiste. Porkkalan Merikylän alue on Kirkkonummen kunnan omistuksessa.

Kirkkonummen kunnan tavoitteena on löytää toimija, jolla on ”innovatiivinen suunnitelma Porkkalan Merikylän toiminnasta ja palveluista”. Toimijalla tulee olla taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset suunnitelman toteuttamiseen ja alueen pitkäaikaiseen kehittämiseen.

Kirkkonummen kunta korostaa, että Porkkalan Merikylän alueen tulee jatkossakin tarjota kotisatamavenepaikkoja.

Veneilykauden 2020 osalta kunta on järjestänyt kotivenesatamapaikkojen laskutuksen. Kunta edellyttää, että valittava uusi toimija sitoutuu siihen, että kotivenesatamapaikan lunastaneilla on käytössään venepaikka veneilykauden 2020 ajan.

Satama-alueen tulee säilyä avoimena kuntalaisille. Satamassa tulee myös sijaita vapaasti käytettävissä oleva veneiden laskupaikka sekä sieltä tulee mahdollistaa huolto ja muu kulku lähialueiden muihin kohteisiin. Satama-alueella sijaitsee pelastuslaitoksen varasto öljyntorjuntaan liittyvine välineistöineen, jotka tulee säilyttää alueella.

Kunta myy toimijalle alueella sijaitsevat rakennukset sekä vuokraa alueen toimijalle pitkäaikaisella (15-30 vuotta), siirrettävissä olevalla ja kiinnityskelpoisella maanvuokrasopimuksella.

Maanvuokrasopimuksen pituus ja ehdot määritellään tarkemmin neuvotteluissa. Maa-alueen vuokra ja rakennusten myyntihinta määritetään kuntalain 130 § edellyttämällä tavalla auktorisoidulta kiinteistöarvioijalta tilatun arvion mukaan.

Maa-alueen vuokraaminen ja rakennusten myynti toteutetaan avoimella neuvottelumenettelyllä.

Ilmoittautumiset Porkkalan Merikylän toimijan hakuun tulee jättää 12.11.2019 klo 12 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., sähköpostin aihekenttään ”ilmoittautuminen Porkkalan Merikylän neuvotteluihin”.

Lue lisää aiheesta Kirkkonummen kunnan tiedotteesta.