Suomen purjehdusmaajoukkue Sailing Team Finland täydentyi, kun mukaan nostettiin Finnjollissa vuonna 2017 nuorten EM-pronssia ja MM-kultaa voittanut Oskari Muhonen. Muhonen menestyi myös aikuisten arvokilpailuissa (11:s MM-regatassa).

"On hienoa, että saamme lisää nuoria purjehtijoita maajoukkuetasolle. Kaikkiaan maajoukkueen tilanne näyttää vakaalta. Suuntaamme kohti Århusin MM-kilpailuita ja samalla Tokion olympialaisten ensimmäistä maapaikkakarsintaa kovalla viiden paikan tavoitteella", päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Sailing Team Finland koostuu nyt yhdeksästä venekunnasta, joista lopulta valikoituu Suomea edustava joukkue Tokion olympialaisiin vuonna 2020: Tuula Tenkanen (Laser radial), Monika Mikkola (Laser radial), Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X), Kaarle Tapper (Laser standard), Tapio Nirkko (Finnjolla), Oskari Muhonen (Finnjolla), Noora Ruskola & Mikaela Wulff (49er FX), Sinem Kurtbay & Janne Järvinen (Nacra 17) sekä Niko Salomaa (2.4mR).

Maajoukkueen haastajaryhmässä jatkavat Mikael Hyryläinen (Finnjolla), Victor Silén ja Christoffer Silén (49er), Aleksi Tapper (Laser standard) sekä Nooa Laukkanen (Laser standard).

Maajoukkueen edustamista purjeveneluokista Laser standard on miehille ja Laser radial naisille tarkoitettu luokka. RS:X on nopea purjelauta. Finnjolla edustaa vanhempaa, fyysisesti vaativaa jollatyyppiä.

Naisten luokka 49er FX purjehditaan samalla rungolla kuin miesten 49er, mutta siinä on lyhyempi masto ja pienempi purjepinta-ala.

Nacra17 on vauhdikas, foilaava katamaraani.

2.4mR on mR-säännön mukaan suunniteltavasta konstruktioluokasta kehittynyt yksityyppiluokka, jolla purjehditaan paralympialaisissa.