Koronavirus tulee varmasti jättämään jälkensä veneteollisuuteen, mutta minkälaisen ja kuinka vakavan, se jää nähtäväksi. Selvää lienee vain se, että moni isokin toimija tulee natisemaan liitoksissaan koronaviruksen talousvaikutusten jälkimainingeissa.

Yksi ensimmäisiä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin ryhtyneistä on yhdysvaltalainen Polaris, joka investoi viime- ja toissavuonna kahden yrityskaupan verran venevalmistukseen. Sen omistamiin ja valmistamiin venemerkkeihin kuuluvat Bennington, Godfrey, Hurricane, Rinker, Striper ja Larson. 

Toissapäivänä Polaris ilmoitti lopettavansa Rinker-, Striper- ja Larson-brändit ja sulkevansa niitä valmistavan tuotantolaitoksen lopullisesti heinäkuuhun mennessä. Kolmen jäljelle jäävän venemerkin valmistusta ja kehittämistä Polaris sen sijaan jatkaa.

Tiedotteessa Polaris kertoo suunnitelleensa laajaa tuotekehityspakettia Rinker-, Striper- ja Larson-veneille, mutta koronaviruksen aiheuttaman markkinaepävarmuuden takia investointi on päätetty perua ja varat ohjata kolmen ponttonivenemerkin vaalimiseen ja kasvattamiseen.

www.polaris.com