Vene 20 Båt -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7. – 16.2.2020. Tapahtuma on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18.

Veneilijöille tarjotaan messuilla tietoa veneilystä, veneen valinnasta, veneiden huoltamisesta, veneilykohteista ja -mahdollisuuksista. Purjehdussatamassa kuullaan purjehdustarinoita ja saadaan tietoa Itämeren tilanteesta. Uusi Aalto -alueella kalastus on vuosi vuodelta vahvemmin esillä. Tänä vuonna  vesilajeista nousevat esiin erityisesti sukellus ja suppaus.

Veneilijöiden lisäksi messuille toivotetaan tervetulleiksi veneilystä kiinnostuneet, jotka eivät ole vielä varsinaisesti veneilijöitä. Heille järjestetään ensimmäistä kertaa oma ohjelmakokonaisuus sunnuntaina 9.2. klo 10–12. Tavoitteena on saada veneilyn pariin uusia harrastajia. Ohjelma julkaistaan tammikuun alussa, ja mukaan mahtuu 100 ensimmäistä.

Veneilijöiden tietopaketit

Totalveneen Messissä esitellään Messujen uutuusveneet. Sieltä saa tietoa muun muassa erilaisista moottorivenetyypeistä, pääkaupunkiseudun päiväretkeilykohteista ja uudesta vesiliikennelaista.

Venemestarin Telakalla kunnostetaan Windy 31 Tornado moottorivenettä ja With 400 Vitting päiväpurtta.

Telakalla voi seurata työnäytöksiä, lämmityslaitteen asennusta, pohjan kunnostusta, kylkien maalausta ja keraamista pintakäsittelyä sekä törmäyslistan ja parraslistan vaihtoa ja synteettisen tiikkiturkin ja -täkin asennusta.

Telakalla kerrotaan telakointivaihtoehdoista, sähköturvallisuudesta, käytetyn veneen kuntokartoituksesta, vahinkovauriokorjauksista ja verhoilukursseista.

Lahjoita Itämeren suojeluun

Venemessujen kumppani on tänä vuonna #MEIDÄNMERI-kampanja. Messuille voi ostaa verkkokaupasta ennakkoon #MEIDÄNMERI-lipun, josta menee kolme euroa Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta. Kampanjan takana on John Nurmisen Säätiön lisäksi Moomin Characters.

Hyväntekeväisyyslippu maksaa etukäteen ostettuna 17 euroa ja tapahtuman aikana 20 euroa. 

Verkkokaupassa voi lippuja ostaa ennakkoon edullisempaan hintaan kuin ovelta ostettuna. Ryhmäliput (min 10 hlöä) maksavat ennakkoon ostettuna 6.2. asti 10 e/hlö (12 e/hlö tapahtuman aikana). Aikuisten lippu ennakkoon edullisimmillaan 16 e (tapahtuman aikana 19 e).

Muiden lippujen hinnat ja lisätiedot messuista löytyvät osoitteesta www.venemessut.fi

Messukeskus järjestää Vene 20 Båt -messut Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Mercedes-Benz ja #MEIDÄNMERI-kampanja.

Lue Vene 20 Båt -messujen tiedote täältä.