Uskaltaako kukaan enää lähteä Örö-leikkiin mukaan?

Svenska Ylen Turun toimitus selvitti asiaa keskiviikkona 2.10. julkaistussa artikkelissa, jossa he kävivät läpi tapauksen taustoja Metsähallituksen näkökulmasta.

Metsähallituksen aluejohtaja Henrik Jansson selitti artikkelissa, että uuden yrittäjän haku aloitetaan välittömästi.

Julkisuudessa esitettyjen epäilysten mukaan Metsähallitus olisi yliarvioinut rankasti Örön asiakaspotentiaalin, mikä olisi johtanut siihen, että sopimusyrittäjä olisi tehnyt kannattavuuslaskelmansa väärien tietojen pohjalta.

Janssonin selittää, että ennakoitua heikompi kävijämäärä selittyy sillä, että yrittäjä löytyi vasta maaliskuussa. Tämä oli liian myöhäinen ajankohta saaren majoituskapasiteetin myynnin ja markkinoinnin näkökulmasta.

Yrittäjän kannattavuuslaskelmissa olisikin pitänyt huomioida, että ensimmäisenä vuonna tavoitteet eivät pääse täyttymään.

– Kulunut vuosi oli välivuosi. Pääsimme liikkeelle aivan liian myöhään ja saimme sopimusyrittäjän aivan liian myöhään. Silloin se myyntityö, joka pitäisi tehdä jo talvella, jäi yrittäjältä tekemättä, Jansson sanoo Svenska Ylelle.

Jansson kiistää sen, että saaren vuokra olisi liian korkea.

– Sopimuksen laatimisen yhteydessä neuvotellaan tietenkin myös vuokrataso. Siinä on aina kyse yhteisymmärryksessä tehdystä kompromissista, ja me tulemme tietenkin vastaan, jotta saadaan aikaiseksi toimiva paketti.

Metsähallitus on toiveikas, että uusi yrittäjä Öröseen löytyisi vielä tämän vuoden puolella. Hän ei usko siihen, että potentiaalisten yrittäjien kiinnostus saarta kohtaan olisi lopahtanut.

– Kyllä. Minä uskon, että saarta kohtaan riittää kiinnostussta, enkä ole tästä huolissani. Ennen joulua meillä on kyllä jo yrittäjä, Jansson toteaa.

Lue lisää Svenska Ylen alkuperäisestä artikkelista

Aikaisemmin aiheesta Totalvene-uutisisivustolla:

Örön linnakesaaren tuore matkailuyrittäjä lopettaa ensimmäiseen kauteen (julkaistu 2.10.2019) 

Örön matkailuyrittäjälle häätö (julkaistu 5.9.2018)