Viime vuosina on puhuttu yhä enemmän veneen pohjien eliönestomaalien haitallisuudesta.

Vaikka maalien myrkkypitoisuudet ovat murto-osa esimerkiksi 1980-luvun ”mönjistä”, ovat tuoreet tutkimukset osoittaneet, kuinka myrkkymaalit aiheuttavat merkittävää haittaa vesiluonnolle venesatamissa. Kun eliönestomaalattuja veneitä on useita vierekkäin lähes puoli vuotta, on eliönestomaaleilla merkittävä paikallinen vaikutus.

Oma ympäristökuormituksensa tulee myös eliönestomaalattujen pintojen pesemisestä syksyisin sekä maalin hiomisesta keväisin.

Vaikka veneilylehdet, alan asiantuntijat ja konkariveneilijät ovat vuosikaudet varoitelleet siitä, että eliönestomaalin poisjättäminen pilaa pohjan, tuhoaa polttoainetalouden ja tekee veneestä saamattoman hitaan, saattaa maalauksen jättäminen väliin koemielessä olla kokeilemisen arvoinen projekti.

Näkit ja muut pohjaan tarttuvat eliöt tarttuvat yleensä tiettyinä viikkoina loppukesästä. Viime vuosina esimerkiksi Suomen ympäristökeskus on tiedottanut, milloin tämä tapahtuu, jotta veneilijät voisivat tuolloin ”täsmäputsata” veneensä pohjan.

Yksi keino on ajaa vene tuolloin pohjapesulaan, joita löytyy kiinteästi asennettuina muun muassa Hangon Itäsatamasta. Lisäksi merialueilla kiertää trailerilla kulkevia pesulaitoksia, jotka lasketaan venerampille ja veneilijän vene vinssataan ylös pyörivien harjojen päälle.

Toinen keino on, että veneen nostaa vedestä ylös ja pesee näkit ja levät veneen pohjasta painepesurilla, kun näiden kiinnittymisen sesonki on kuumimillaan.

Kolmas vaihtoehto on, että veneen pohjan harjaa eliöiden kiinnittymisajankohtana puhtaaksi käsipelillä sukeltamalla, kun vene on laiturissa. Kikka on monelle kilpapurjehtijalle tuttu, koska ennen kisoja pohja kannattaa putsata huolellisesti kaikesta jarruttavasta ”tavarasta” kuten näkeistä ja levästä.

Nykyisin sukeltaen tehtävällä pohjan harjaukselle on olemassa vaihtoehtoja. Näitä vaihtoehtoja tarjoaa muun muassa Seaboost-harjat. Harjoissa on varret ja niiden kelluvuutta voi säätää varteen tulevalla vesitonkalla.

Pitkällä varrellisella harjalla pohjan voi pestä veneen kannelta tai laiturilta käsin. Pesu onnistuu myös kahlaamalla tai uimalla.

Uudet Powerbrush- ja Dockbrush-harjat on varustettu säädettävillä työkalupidikkeillä optimaalisen harjauskulman saavuttamiseksi.

Niissä on myös ergonominen kahva parempaa otetta varten, ja varret on muotoiltu entistäkin paremmiksi. Powerbrushista voi halutessaan poistaa kellukkeen, mikä mahdollistaa pystysuorien pintojen, kuten kölin, harjauksen.

Powerbrush on optimaalinen työkalu veneiden pohjien harjaamiseen, kun operoidaan veneen kannelta käsin. DockBrush-harja on suunniteltu puhdistamaan veneen pohjat tehokkaasti rannalla. DockBrushilla pienemmät veneet voi putstata myös matalassa vedessä kahlaten.

www.seaboost.fi