Skipperi, Yamaha Motor Europe ja Inhan Tehtaat ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Yamarin ja Cross-veneiden valmistaja Inhan Tehtaat toimittaa Skipperille noin 120 uutta moottorivenettä kaudelle 2020.

Skipperi tiedotti yhteistyökuvioista ja laajentumisesta Helsingin Lauttasaaressa pidetyssä tiedotustilaisuudessa tänään torstaina.

Suurin osa Skipperin kaupunkiveneistä on suositun 5–6 metrin kokoluokan alumiinirunkoisia Yamarin Cross -veneitä. Kaupunkivenepalvelussa testattiin eri venemerkkejä ja malleja kaudella 2019. Skipperin mukaan käyttäjien kokemukset ja palaute alumiinirunkoisesta Yamarin Cross -mallistosta oli positiivista. 

– Veneilijät kaipasivat myös mahdollisuutta yöpymiseen ja tätä tarvetta vastaamaan valitsimme mukaan myös juuri lanseeratun modernin keulahytillä varustetun retkiveneen, Yamarin 63 Day Cruiserin, kertoo Skipperin toimitusjohtaja Kristian Raij.

– Kaupunkivenepalvelun suosio on osoitus venealan murroksesta, kuluttajien tarpeiden ja arvostusten muutoksesta ja niiden ymmärtämisestä. Jakamistalous ja veneiden yhteiskäyttö kasvaa ja haluamme olla aktiivisena toimijana mukana muutoksessa, kertoo Yamarin- ja Cross-veneitä valmistavan Inhan Tehtaiden toimitusjohtaja Juha Lehtola.

Kaupunkiveneiden suunnitellut uudet kotisatamat ovat Turun alueella, Tampereella, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Joensuussa, Hangossa ja Lohjalla. Tukholmaan avataan kolme kotisatamaa. Oslon kotisatamat tarkentuvat myöhemmin keväällä 2020. Lisäksi Espooseen ja Helsinkiin avataan lisää kotisatamia.