Yanmar oli ensimmäinen moottorivalmistaja, joka onnistui toteuttamaan kompaktin kokoisen ja teollisuuden käyttöön sopivan dieselmoottorin vuonna 1933. Siitä lähtien Yanmarin moottorit ja generaattorit ovat toimineen monenmoisten teollisuuden ja maatalouden laitteiden voimanlähteinä.

Yanmarin merimoottorien ympärille on rakentunut Alankomaissa päämajaa pitävä kokonaisuus nimeltä Yanmar's Recrational Marine Business Unit, Yanmarin huviveneilyyn keskittyvä liiketoimintayksikkö. Siihen kuuluu moottoreita ja niihin liittyviä järjestelmiä markkinoiva Yanmar Marine International, niin ikään hollantilainen teknisien venevarusteiden suurtoimittaja Vetus, yhdysvaltalainen jälkimarkkinointiekspertti Mastry Engine Center, tanskalainen potkurivalmistaja Flexofold ja viimeisimpänä siis myös italialainen vakainvalmistaja Smartgyro.

La Speziassa toimiva Smartgyro on perustettu vuonna 2014. Yhtiö on kehittämässä täydellistä gyrovakainten mallistoa, jonka markkinoille lanseerauksen on määrä tapahtua lähiaikoina. Mallistosta tulee löytymään sopiva vakain malli 30–80-jalkaisiin huvi- ja työveneisiin.

www.smartgyro.com 

www.yanmarmarine.com