Kunnostushankkeen tavoitteena on, että Suomen Joutsen pääsee maistamaan maailman Valtamerien suolavesiä jälleen vuodesta 2020 alkaen, tai viimeistään vuonna 2022, jolloin alus täyttää 120 vuotta.

Aikataulu on haastava, mutta kunnostushankkeen taustalle perustettavan säätiön tuleva hallitusaktiivi Myriam Ketonen Turusta pitää sitä mahdollisena ja kertoo projektin aikataulun varmistuvan elo-syyskuun aikana.

"Korjaustarvearvion on määrä valmistua juhannukseen mennessä, jolloin voimme kilpailuttaa varsinaisen korjaustelakan vielä kesän aikana. Itämeren alueelta löytyy siihen useita päteviä vaihtoehtoja, joten parhaassa tapauksessa Suomen Joutsen on voitu siirtää korjaustelakalle ja työt aloittaa jo loppukesästä", Ketonen kertoo.

Vuoden 2020 kesässä häämöttää houkuttimena Atlantilla purjehdittava The Tall Ships Races, jonka satamina toimivat Cadiz ja Coruna Espanjassa, Lissabon Portugalissa sekä Dunkirk Ranskassa.

Suomen Joutsenen purjehduskuntoon saattaminen tulee vaatimaan erittäin suuria taloudellisia panostuksia, mutta kunnostussäätiön hallitusaktiiveihin lukeutuva Hans R.C. Gripenberg Helsingistä kertoo, että useat vanhat suomalaiset perheyhtiöt ovat merkittävillä panostuksilla mukana hankkeessa.

"Myös Suomen Joutsenen rakentaneen ranskalaisen telakan omistajasuvun nykyiset perilliset ovat erittäin kiinnostuneita saattamaan maailmalla harvinaisen teräsfregatin purjehduskuntoon", Gripenberg paljastaa.

Suomen Joutsen rakennettiin osana teräsrunkoisten rahtialusten sarjaa Saint-Nazairessa Ranskassa vuonna 1902. Kasteessa se sai nimen Laënnec. 1920-luvun alussa alus myytiin Saksaan, ja sen nimi vaihtui Oldenburgiksi. Suomen valtio hankki aluksen vuonna 1930 koululaivaksi.

Suomessa suoritettujen muutostöiden jälkeen Suomen Joutsen ehti tehdä kahdeksan pitkää valtameripurjehdusta ennen toista maailmansotaa. Sotavuosina mastoista riisuttu Suomen Joutsen toimi sukellusveneiden ja moottoritorpedoveneiden emälaivana  ja osallistui sotien jälkeen miinanraivaukseen tukialuksena.

Viimeiset edustus- ja koulutuspurjehdukset Itämerellä Suomen Joutsenella tehtiin vuosina 1949–1955, minkä jälkeen alus sijoitettiin Turkuun Aurajoen rantaan. Valtiolta Turun kaupungin omistukseen Suomen Joutsen siirtyi vuonna 1991.

Kunnostushankkeen vaikutusta Suomen Joutsenen omistussuhteisiin tai kotisatamaan säätiön hallitusaktiivit eivät kommentoi, mutta säätiön ja kunnostushankkeen yksityiskohdat on määrä julkistaa huhtikuussa Suomen Joutsenella pidettävässä lehdistötilaisuudessa. Kommentteja Turun kaupungin edustajalta ei tätä artikkelia varten vielä saatu.

Totalveneen mielestä Suomen Joutsenen saattaminen purjehduskuntoon on kannatettavaa, ja laivan kotisatamaksi sopii vaikka aina ja ikuisesti Turku, kunhan alus pääsee välillä tuulettumaan maailman merille.

Suomen Joutsen kuvattuna vuonna 1932 Helsingissä Kruunuvuoren edustalla.