Seitsemän vuotta sitten perustetussa Saariston Satamat Facebook-ryhmässä on jo yli 23 000 jäsentä. Saariston Satamat toimii Facebookissa suljettuna ryhmänä, johon kaikki veneilijät ja satamatoimijat ovat tervetulleita liittymään.

Ryhmän perustaja ja ylläpitäjä Allekotte on omalla panoksellaan parantanut merkittävästi veneilijöiden ja satamatoimijoiden yhteisöllisyyttä ja avointa tiedonvälitystä Facebookissa. Yhteisön toiminnan merkityksellisyys on noteerattu myös Veneilytoimittajat ry:n taholta, joka palkitsi Saariston Satamat -ryhmän Vuoden Veneilyteko 2016 -palkinnolla.

Ryhmän suosion kasvaessa Allekotte katsoo ajan olevan otollinen ylläpito-oikeuden siirtämiseen.

– Isoksi paisuneen foorumin aktiivinen ylläpitäminen alkoi olla yksityishenkilönä ja vapaaehtoistyönä haastavaa, kun taas Totalveneellä on resursseja ja osaamista turvata monelle tärkeän keskusteluyhteisön ylläpito, Allekotte kertoo.

Saariston Satamat -ryhmän lisäksi Totalveneen ylläpitoon siirtyvät myös Allekotten perustamat Purjevenefoorumi ja Matkavenefoorumi fb-ryhmät. Allekotte jatkaa kaikkien ryhmien moderaattorina.

Intohimo veneilyyn ja halu viestiä eteenpäin veneilyn vetovoimaisuudesta koko perheen harrastuksena ratkaisi Totalveneen päätöksen fb-ryhmien hankintaan. 

– Haluamme olla vahva linkki veneilijöiden ja saariston palveluntarjoajien välillä vaalimalla yhteisön ja veneilyn etua. Varsinkin Suomen veneilysesongin lyhyys luo erilaisia haasteita, ja jos pystymme niiden ratkomisessa positiivisesti vaikuttamaan, olemme onnistuneet, kommentoi Totalveneen päätoimittaja Jan Sjölund.

Totalvene-verkkomedian taustalla on Total Websites Oy, jonka omistavat Venepörssi- ja Venemestari-lehdet perustanut Kari Lallukka ja Venemestari-lehden päätoimittajana jatkava Sjölund. Miehillä on kokemusta veneilymediasta ja veneilystä kymmeniä vuosia ja yhteistä työuraakin takana jo yli 20 vuotta.

– Saariston Satamat muodostaa Totalveneen ja Venemestarin kanssa uniikin veneilymediayhteisön, jossa on vahvasti edustettuna sekä printti, verkko että some. Totalvene antaa kuitenkin Saariston Satamat -ryhmän kehittyä edelleen omalla painollaan ja ryhmän jäsenyhteisön tuottaman sisällön ansioilla, Sjölund lupaa.

www.facebook.com/groups/saaristonsatamat

www.totalvene.fi