Veneilykärpäsen puremasta kerran syttynyt innostus palkitaan Helsingin Uivassa venenäyttelyssä. Klassikkotapahtumassa voit tutustua veneisiin, moottoreihin ja tarvikkeisiin ja tehdä päätöksiä ensi kesäksi – olipa mielessä vene tai sen huolto, uusi moottori tai varustehankinta, karttaplotteri, telakointivarusteet, laituri tai tutka. Uivasta löydät tarvitsemasi.

Luvassa on vinkkejä, ohjeita ja työnäytöksiä sekä esityksiä. Lähdettäisiinkö ensi kaudella Baltiaan vai tutkittaisiinko vielä tänä syksynä uudella paatilla ensin pääkaupunkiseudun päiväretkikohteita? Entäpä se venevakuutuksen kilpailutus? Näitä ja niitä tuoreita uistelutärppejä on mukava mutustella rennon ja monipuolisen ravintolamaailman siimeksessä.

Venemestarin Telakka -ohjelmalavalta saat parhaat vinkit veneen ylläpitoon ja huoltoon. Telakalla vaihdetaan veneen törmäyslistaa ja asennetaan keinotiikkiä pintoihin. Valmistaudutaan perämoottorin syyshuoltoon, hiotaan puuosia sekä kiillotetaan lujitemuoviveneen kylkiä hohtaviksi kohtaamaan uusi kausi uudessa kuosissa. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi.

Uivassa saat tuntumaa myös viimeisimpiin uutuuksiin kalastuksessa. Alandia venevakuutuksen kalastuslaiturilla esitellään peräti 18 kalastusvarusteltua venettä. Lisäksi kalastajille on monipuolista ohjelmatarjontaa. On tietoiskuja ja esityksiä, sekä asiantuntijoiden vinkkejä kalastustekniikan ja -välineiden valintaan.

Uiva tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Extreme-Lifen Vadim Nekhaevin huikeat flyboard-näytökset ja Freestyle-jetteilyn hallitsevan Suomen mestarin Pentti Keinäsen taidokkaat freestyle-näytökset sykähdyttävät niin pieniä kuin suurempiakin messuvieraita. Myös rap-artisti Elastinen ja kalastusopas Pasi Tuike vierailevat tapahtumassa kertomassa omasta vene- ja kalastuskesästään.

Voit kokeilla suppailua tai vaikkapa purjehdusta ammattitaitoisten kouluttajien ohjauksessa. Fiilikseen päästyä tunnelmaa nostattaa kesän 2018 Purjehdusliigan huipentava osakilpailu, joka purjehditaan lauantaina ja sunnuntaina.

Myös Ari Huuselan ainutlaatuinen IMOCA60-luokan vene on nähtävillä Uivassa ja Ari on paikalla kertomassa legendaarisiin purjehduskilpailuihin valmistautumisestaan.

Uivan koko aikataulutetun ohjelman voit katsoa tästä. 

Uivan tärkein anti on kuitenkin uudet veneet. Kuumimpien uutuuksien ennakkoesittelyyn pääset tästä. 

UIVA FLYTANDE 2018 aukioloajat:
To 16.8. ja pe 17.8. klo 12–20
La 18.8. ja su 19.8. klo 10–18

www.uiva.fi