Helsingin Uivan venenäyttelyn tapahtumajärjestelyt ovat edenneet koronakeväästä huolimatta vauhdilla. Näyttely pidetään Lauttasaaressa 13.–16. elokuuta.

– Suomalaisten suosikkimoottoriveneitä on todella laaja valikoima, mutta näyttely on myös Suomessa ainutlaatuinen tapahtuma nähdä purjeveneitä omassa elementissään, purjehduskunnossa, mastot, purjeet ja köydet paikoillaan, kertoo Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Turvallisuudesta ei poikkeusaikana tingitä. Kahden hehtaarin kokoinen näyttelyalue varmistaa, että ihmistiheys pysyy esimerkiksi ravintolaterasseja ja kauppakeskuksia alhaisempana. Merituuli puolestaan huolehtii luonnollisesti ilmanvaihdosta.

Uiva on viime vuosina kasvanut venenäyttelystä koko perheen kesätapahtumaksi Helsingin ytimessä. Kiinnostus tapahtumaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna kävijämäärä kasvoi edellisvuodesta peräti seitsemän prosenttia.

Vuoden 2019 Uiva-näyttelyssä oli yli 155 näytteilleasettajaa ja yli 280 venettä sekä paljon tarvikkeita, varusteita ja venealan palveluita.

www.uiva.fi