Pääkaupunkiseudun, Porkkalan, Hangon ja Saaristomeren sotilashistoriaa ja linnakesaaria esittelevä Helsinki–Turku-risteily kiertää toukokuussa sotilassaarelta sotilassaarelle. 

– Liput myytiin loppuun päivässä. Tällä hetkellä harkitsemme sitä, että voisimme järjestää lisää risteilyjä. Suosio vähän yllätti, Suomen Saaristokuljetus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg sanoo.

Vielä puolustusvoimien käytössä olevia suljettuja saaria ihaillaan laivasta käsin ja sotahistorioitsija, everstiluutnantti (evp.) Jarmo Nieminen esitelmöi.

Jo avoimille linnakesaarille Jussaröhön ja Öröhön alus rantautuu. Risteilyvieraat pääsevät opaskierrokselle, samoilemaan saarissa vapaasti ja saunomaan.

Risteilyn kesto on kaksi yötä ja kolme päivää. Hintaan kuuluu kaikki ateriat ja iltasaunat. Edullisimmassa hyttiluokassa risteilylle pääsi hintaan 199 euroa per henkilö.

Suuren kysynnän takia tulevat risteilyt saattavat Tomi Ståhlbergin mukaan olla hieman kalliimpia.

– Jos olisin tiennyt, kuinka suosittuja nämä ovat, olisimme pyytäneet vähän enemmän hintaa, Ståhlberg naurahtaa.

Risteily operoidaan M/S Isosaari -aluksella, joka kesäkaudella hoitaa Helsingissä Kauppatorin ja ulkosaaristossa sijaitsevan Isosaaren välistä reittiliikennettä.

Risteilyt järjestetään 3–5.5.2019 välillä Helsinki–Turku ja 10–12.5.2019 välillä Turku–Helsinki.

Lisätietoja Turun risteilyistä löytyy osoitteessa www.suomensaaristokuljetus.fi/helsinki-turku.

Lisätietoja M/S Isosaari -aluksesta löytyy täältä.

(Artikkelia korjattu 11.3.2019 klo 14:52: Edullisimmillaan risteilylle pääsi matkanjärjestäjän verkkosivujen mukaan hintaan 199 euroa, ei hintaan 269 euroa, kuten aiemmassa versiossa kerrottiin.)