Hohtavan veneenpohjamaalin ideana on, että se lisää veneen näkyvyyttä vesillä. Etenkin harmaa alumiinivene, jonka pohja on maalattu jollain tummalla tai harmaalla pohjamaalilla, häviää herkästi utuun ja sumuun.

Hankalia tilanteita voi syntyä esimerkiksi väistämisvelvollisuustilanteissa. Oikealta tulevaa venettä pitäisi lähtökohtaisesti vesillä väistää, mutta harmaata venettä voi olla vaikea havaita.

Veneenpohjien myrkyttömiin eliönestomaaleihin erikoistunut Seaboost on nyt tuonut markkinoille helpotuksen liukuvien veneiden harmauteen. Maalaamalla ne osat veneensä pohjasta, jotka tulevat pinnan päälle veneen kulkiessa liukunopeuksilla, voidaan veneen havaittavuutta kohentaa huomattavasti.

Koko veneen pohjaa ei silloin tarvitse maalata kirkkailla neonväreillä, vaan siihen riittää vain keulaosan ja veneen perän maalaus.

Väriä on saatavilla myös merkintäkalvoina, jos venettään ei halua maalata. Nämä tulevat tarpeeseen etenkin veneisiin, joita säilytetään pääosin trailerilla tai muutoin vedestä ylös nostettuna, jolloin eliönestomaalaukselle ei ole tarvetta.

Uutta Seaboostin fluoresoivaa väriä markkinoidaan Race Red -tuotenimen alla. Lue lisää verkkosivulta www.seaboost.fi.