Messujen vene on valittu viime vuosina kolmessa moottoriveneluokassa, jotka ovat avovene, retki- ja/tai yhteysvene sekä matkavene. Finalistit valitsee kolmesta suomalaisen veneilymedian (Kippari-lehti, Vene-lehti ja Venemestari-lehti/Totalvene.fi) venetestaajista koostuva esiraati.

Finalisteista seulotaan voittajat varsinaisen raadin toimesta. Tuomaristoon kuuluvat Max Johansson (Eurofins Expert Services), Juhani Pappila (Traficom), Karel Kakko (Kippari-lehti), Tomi Peurakoski (Vene-lehti) ja Jan Sjölund (Venemestari-lehti ja Totalvene.fi).

Kaikkiin finalisteihin voi tutustua Totalveneen videoilla näistä linkeistä: avoveneet, retkiveneet ja matkaveneet.

Messujen avoveneeksi valittiin tänä vuonna upea Brabus Shadow 500, joka on messuilla esillä 1 of 28 Limited Edition -erikoismallina. Axopar 28:aan perustuva Brabus on hieno esimerkki siitä, kuinka suomalainen menestystarina kelpaa kansainvälisesti erittäin tunnetun luksusbrändin Brabuksen partneriksi.

Messujen retki- ja/tai yhteysvene luokan voittajaksi nousi Nimbus C9. Nimbuksessa tuomariston vakuutti erittäin helppokulkuisten kansien ja leveiden sivuovien mukanaan tuoma käytännöllisyys etenkin yhteysvenekäytössä.

Messujen matkaveneeksi valittiin Marex 360 Cabriolet Cruiser. Se on puhdasverinen matkavene, jossa on omassa luokassaan ainutlaatuisia ja toimivan tuntuisia yksityiskohtia, kuten läpikuljettava tuulilasi, uniikki pentteriratkaisu, vastakkaisiin suuntiin avautuvat haitarikattoluukut ja taka-avotilan verhomaiset kuomuseinämät.