Ilmoittaja epäili, että vetoakselin tiiviste oli irronnut ja vene otti sieltä vettä sisään. Veneen sähköpumppu oli epäkunnossa ja ainoastaan käsipumpulla kyettiin tyhjentämään venettä. Tehtävälle hälytettiin Nauvon merivartioaseman partio ja Raja- ja merivartiokoulun koulutusajolla ollut rannikkovartiovene.

Kun ensimmäinen partio saapui paikalle, haveristi oli saanut vuodon hallintaan. Nauvon partio jäi tapahtumapaikalle varmistamaan, että vene pystyisi turvallisesti jatkamaan matkaansa, kunnes paikalle saapui veneseurueen oma tukivene. Tämän jälkeen molemmat veneet jatkoivat matkaansa kohti kotisatamaa. Sääolosuhteet onnettomuuspaikalla oli tapahtumahetkellä 2-3m/s länsituulta ja +10°C lämmintä. Meriveden lämpötila on alueella noin +6°C.

Länsi-Suomen merivartiosto muistuttaa keväthuoltojen tärkeydestä. Jokaisen vesille lähtijän tulisi tarkistaa, että kalusto on merikelpoisessa kunnossa tulevaan purjehduskauteen. Havereita ja konerikkoja kuitenkin sattuu jokaiselle ennemmin tai myöhemmin ja hätätilanteessa apua saa meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000.