Sää suosi veneisiin tutustuvia asiakkaita ja niiden myyjiä veneiden Suuressa Koeajotapahtumassa Lauttasaaressa. Tapahtuma jatkuu vielä tänään perjantaina klo 12–20.

Koeajotapahtuman suurimmat ennakkoilmoittautuneet veneet ovat lähes 15-metrinen Galeon 445 HTS sekä yli 11 metrin pituinen Marex 360 Cabriolet Cruiser. Erikoisempia koeajoveneitä ovat katamaraanirunkoinen monikäyttövene Alucat W10 sekä sähkövene Q30.

Purjeveneistä testattavana ovat ainakin Lagoon 42 -matkakatamaraani sekä Beneteaun nopea matkapursi Oceanis 38.1 Performance-varustuksella.

Vahvin tarjonta on kuitenkin suomalaisten suosimista 5–7 metrin pituisista, perämoottorilla ja ohjauspulpeteilla varustetuista avoveneistä. Avovenevalmistajista mukana ovat AMT, Buster, Cross, Falcon, Faster, Finnmaster, Sea Ray, Silver, Sting, Suvi ja Yamarin.

Koeajopäivän pienimmät mökkiveneet ovat suosituimpaan viiden metrin kokoluokkaan sijoittuvat AMT 175 BRf, Yamarin 46 SC, Buster X ja Sting 535 Pro.

Avoveneiden suurinta luokkaa edustavat puolestaan yli seitsenmetriset alumiinirunkoiset Buster Magnum ja Falcon BR 8 sekä RIB-rakenteinen Zodiac Pro.

Paikalla on myös meriseikkailija Kari ”Ruffe” Nurmi veneineen. Hän aloittaa toukokuussa kuukauden kestävän purjehduksen, jonka aikana kierretään koko Suomen rannikko Virolahdelta Tornioon 30 päivässä. Rannikkopurjehduksella miehistö vaihtuu päivittäin, joten mukaan pääsee kaikkiaan 120 purjehduksesta kiinnostunutta.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Suomiveneilee.fi -sivustolta.