Mukana Viaporin Tuopissa on tänä vuonna noin 150 klassista puista purjevenettä. Erimallisten, -kokoisten, -ikäisten ja -tyyppisten suomalaisten puupurjehtijoiden lisäksi siihen osallistuu veneitä eri puolilta Itämerta.

Vaikka tapahtuma on purjehduskisa, toivovat järjestäjät, että jatkossa myös puiset klassikkomoottoriveneet osallistuisivat tapahtumaan.

– Meidän unelmissamme Tuopin ympärille alkaisi kasaantua muutakin klassikkovenetoimintaa. Voisiko esimerkiksi MeriViaporin järjestää samaan aikaan Tuopin kanssa? Näin puiset purje- ja moottoriveneet olisivat samaan aikaan Suomenlinnassa, se olisi komeaa, yksi Viaporin Tuopin järjestäjistä Helmeri Heikkilä sanoo.

Kilpailun tarkoituksena on edistää veneilykulttuuria ja pitää puiset purjeveneet pinnalla. Henkisesti ja fyysisesti. Kilpailun järjestää talkoovoimin Suomenlinnan Pursiseura.

Kilpailun lähtö- ja maalilinja ovat Kruunuvuorenselällä. Ensimmäiset veneet lähtevät matkaan klo 9.30 ja viimeiset saapuvat maaliin iltapäivästä.

Yleisölle parhaat katselupaikat löytyvät Suomenlinnan Länsi-Mustasaaren, Särkän ja Harakan rannoilta. Kilpailun etenemistä voi seurata myös liveseurannasta.

Tapahtuman ohjeet ja osoitteet löytyvät Viaporin Tuopin verkkosivuilta

Kilpailun jälkeen veneet kokoontuvat Suomenlinnan Pursiseuran kotisatamaan Iso-Mustasaaren Varvilahteen. Rantatapahtumassa purjehtijat ja klassikkoveneistä kiinnostuneet kohtaavat.

Tarjolla on ruokaa, ohjelmaa ja palkintojenjako. Ranta-alue on täksi vuodeksi suunniteltu uusiksi ja panostettu etenkin sen viihtyisyyteen. Musiikista vastaavat DJ Bunuel ja Mustat Silmät.