Ahvenanmaan poliisin tänään julkaiseman päivitystiedotteen mukaan poliisioperaation akuuttivaihe on nyt ohi, mutta poliisi jatkaa rikostutkintaa paikalla. Yksi henkilö on kiinniotettuna ampumavälikohtauksen takia.

Länsi-Suomen merivartioston alusyksikkö kuljetti loukkantuneen ensin Kustaviin. Sieltä matka jatkui ambulanssilla Turun yliopistolliseen keskussairaalaan (TYKS).

Tiedotteessaan poliisi kiittää ensihoitajia ja merivartijoita hyvästä yhteistyöstä.

Tutkinnanjohtajaksi on nimetty komisario Nina Rasmus. Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää tänään iltapäivällä klo 15 jälkeen.

Lue lisää tapauksesta Ahvenanmaan poliisin eilisestä ensitiedotteesta sekä tämän aamun päivitystiedotteesta (ruotsiksi).

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat eilen sekä Iltalehden ja Iltasanomien verkkosivut tänäaamuna.

Täydennys artikkeliin 26.11.2019 klo 19:10: Poliisi lisäsi iltapäivällä klo 15 kolmannessa aiheesta annetussa tiedotteessa, että teosta epäillyn kiinniotto sujui rauhallisesti. Epäilty otettiin kiinni ja kuljetettiin Maarianhaminaan säilöön. Sairaalaan kuljetettu oli uhri. Epäilty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan, ja ovat poliisin mukaan iäkkäitä (syntyneet 1940–1950-luvulla). Välikohtaus tapahtui mökin sisällä, eikä mökissä ollut tekohetkellä muita henkilöitä. Lue lisää Ahvenanmaan poliisin tiedotteesta (ruotsiksi).