Legi on ollut tapahtumarikas. Scallywagilla tapahtui dramaattisin onnettomuus, kun englantilaispurjehtija John Fisher putosi yli laidan 1 400 mpk Chilestä länteen. Fisheriä ei koskaan löydetty. Scallywag keskeytti.

Brunel kiersi Kap Hornin ensimmäisenä ja sai siitä ekstrapisteen.

Mapfren purjekisko rikkoutui vahinkojiipissä jo päiviä aiemmin Etelämerellä, mikä hankaloitti huomattavasti ison reivimanöövereitä. Mapfre vetäytyi huoltotauolle Kap Hornin tuntumassa. Tauolla on mahdollisuus käyttää moottoria ja saada ulkopuolista apua, mutta sääntöjen mukaan kilpaileminen pitää silloin keskeyttää vähintään 12 tunniksi.

Mapfre pääsi jatkamaan 13 tunnissa, mutta se jäi johtoveneestä 270 meripeninkulman päähän.

Vestaksen masto katkesi Falkland-saarten itäpuolella noin 17 metrin pohjoistuulessa. Miehistö joutui leikkaamaan sen irti runkovaurion ehkäisemiseksi. Vestas keskeytti.

Myös Turn The Tide sai mastovaurion. Styyran puolen kakkossaalingin tyvi oli päässyt liikkumaan, jolloin se kääntyi liikaa taaksepäin ja taivutti mastoa epäsymmetrisesti. Tiimi sai sen korjatuksi kisatessaan. Se ei menettänyt sijoitustaan, sillä takana oleva Mapfre oli vielä kaukana.

Kaikki pelissä

Kilpailu kärjessä on käynyt kuumana koko Atlantin puoleisen osuuden ajan. Brunel ja Dongfeng ovat purjehtineet käytännössä näköetäisyydellä toisistaan. Dongfeng piipahti johdossa pari kertaa Falklandien itäpuolella, mutta Brunel on saanut veneensä kulkemaan ja taistelutahdon niin korkealle, että se on pystynyt pitämään hyvästä venevauhdistaan tunnetun Dongfengin takanaan.

Kaksikko ennätti idästä lähestyvän laajan korkeapainenauhan alta karkuun, kun muut jäivät sen vangiksi kuin puomin taakse.

Nyt kärkiveneillä on matkaa Itajaihin alle 100 meripeninkulmaa, ja venevauhdit ovat päälle 20 solmua. Brunelin etumatka on noin 2 mpk, ja kun tuulen ennustetaan lopahtavan lähellä satamaa tyystin, tässä peli on vielä täysin auki.

Legiltä saa tuplapisteet, mikä lisää panoksia, ja koko kisan kakkosena oleva Dongfeng tarvitsisi kipeästi lisää pisteitä taistelussa Mapfrea vastaan. Sopupeliä ei ole odotettavissa, Brunelin Bouwe Bekking latoo taatusti kaikki pelimerkit pöydälle.

Kolmantena purjehtiva AkzoNobel on jäänyt jo 260 meripeninkulmaa, ja se lienee pääsemässä ensimmäisenä ulos korkeapaineesta. Turn The Tide purjehtii 660 mpk johtoveneestä ja Mapfre 740.

Kutkuttavaa loppuhuipennusta pääsee seuraamaan osoitteessa www.volvooceanrace.com