Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama-äänestyksessä arvioitiin parasta rannikkoalueen ja Järvi-Suomen satamaa. Rannikolla pärjäsi Bodö, sisävesillä Korpilahti.

"Kesä 2018 ylitti kaikki odotukset. Koko kesä oli yhtä kohokohtaa niin ilmojen kuin mukavien asiakkaiden osalta ja onneksemme saimme palvella asiakkaitamme upean henkilökuntamme voimin. Ensi kautta suunnitellaan kiivaasti. Tavoitteena on saada laiturilaajennus sekä uusi palvelurakennus ja toivomme, että ainakin osa projektista valmistuu ensi kevääksi. Uudistamme ruokalistaa ja suunnitelmissa on käyttää tunnustuksen palkintoraha lasten leikkipaikan uudistamiseen", Bodön satamayrittäjä Nina-Listi-Tirkkonen pohtii.

Pohjois-Päijänteellä sijaitsevaan Korpilahti Marinaan on helppo veneillä ja Korpilahden keskustan palvelut ovat välittömässä läheisyydessä. Äänestäjiltä satama sai kiitosta etenkin hyvästä palvelustaan.

"Korpilahden sataman kesä 2018 oli kuuma ja kiireinen. Avasimme ravintolan yhteyteen jäätelökioskin, ja se tuli todella tarpeeseen. Venetankkaukset saatiin korttiautomaattiin, eli nyt tankkaaminen onnistuu silloinkin, kun ravintola on suljettuna. Tulevalle kesälle on suunnitelmissa esiintymislava terassille ja terassin uudelleenjärjestelyä ja panostuksia asiakasviihtyvyyteen.
Aktiviteetteja kehitellään myös", Korpilahti Marinan krouvari Janne Isotalo kertoo.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat poikkeuksellisesti neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Iniö Norrby ja Mathildan Marina Teijossa sekä Järvi-Suomesta Saariston ranta Liperissä ja Kuhmoisten Sahanranta

Vuoden vierassatama 2019 -äänestyksessä ajalla 1.7.–30.9.2018 annettiin kaikkiaan lähes 2 000 ääntä.

www.spv.fi