Yanmarin mukaan laite on suunniteltu matalan kynnyksen vesiurheilulaiteeksi. Urheilusta ei tosin varsinaisesti ole kyse, sillä laitteen huippunopeus on valmistajan mukaan kolme solmua. 

Onko kyse nopeasti kyhätystä konseptista vai todellisesta uudesta markkinavaltauksesta, on vielä vaikea arvioida. Laitetta kuljettaa sähkömoottori ja se kulkee tunnin yhdellä latauksella. Läpimitaltaan 140 tai 150 senttinen lautasmainen laite on tarkoitettu tyyniin vesiin, rannalle, lampiin ja jokiin. 

Wheeboa ohjataan tasapainolautojen tapaan siirtämällä paino haluttuun kulkusuuntaan. Painonsiirto ohjaa potkurin suuntausta ja härveli liikkuu arvokkaasti haluttuun suuntaan. Lautasen läpimitta tekee laitteesta melko stabiilin ja sitä voi ajaa seisten tai vaikka istualtaan, jos meno muuten tuntuu liian hurjalta.

Laite sopii lähes kaikille koululaisesta seniorikansalaisiin. Idea on nauttia hitaasta veden päällä kulkemisesta, ilman että vaaditaan sen kummempaa koulutusta tai lupakirjoja. Laitteen kehitys on vielä kesken, joten tarkempia teknisiä- tai hintatietoja ei ole saatavilla. Valmistajan mukaan laitteen lanseeraus on tähdätty ensi vuoden lomakauteen. Totalveneen toimituksessa odotetaan koeajotilaisuutta vesi kielellä.

https://www.yanmar.com/global/about/