Yanmar toimii tulevan America's Cupin virallisena marinepartnerina. Sitä kelpaa juhlistaa uudella X-sarjan prototyypilla. X47:sta on julkaistu vasta tiiserikuva ja -video, joten paljoa ei ole vielä kerrottavana.

Se tiedetään, että veneen on suunnitellut Yanmar Holdigsin johtaja Ken Okuyama ja sen valmistaa italialainen Azimut. Moottoreina on kolme Yanmarin sisäperämoottoria ja satamamanöövereitä helpottaa joystick-ohjausjärjestelmä.

Moottorien voi arvata olevan 370-hevosvoimaiset 8LV -V8-dieselit yhdistettynä ZT370-vetolaitteisiin, ellei sitten Yanmar hyödynnä X47:ää huhuttujen tehokkaampien sisäperämoottorien esittelyalustana. Joka tapauksessa Yanmar lupaa X47:ssä yhdistyvän tilavan sisustuksen poikkeukselliseen suorituskykyyn.

Videolla vilahtaa piirustus kahden parivuoteellisen makuukajuutan, kahden toiletin ja alasalongin layoutista. Kansitasolle näyttäisi tulevan peräti kolme erillistä u-sohvaa peräkkäin paapuurin laidalle. Ainoat videon paljastamat tekniset tiedot ovat 4,2 metri leveys ja 450 litran makeavesitankki.

Vene tullaan julkistamaan myöhemmin tänä vuonna ja Yanmar tulee käyttämään sitä 36. America's Cupin vippiristeilijänä.

www.yanmar.com