Sivustolla 67 vierailijaa

30.03.2020

Limisaumaveneperinnettä halutaan vaalia – Pohjoismainen puuveneenveistotapa ehdolla Unescon kulttuuriperintöluetteloon

Pohjoismainen limisaumaveneperinne on ehdolla Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Lisää kommentti
28.03.2020

Merivartiosto suosittelee, että mökkeilyä ja veneilyä vältetään toistaiseksi - Onko veneily juuri nyt välttämätöntä?

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on suositeltu vahvasti eristäytymistä ja karanteeninomaisia olosuhteita. Moni on siirtynyt etätöihin ja kaunis kevätsää on houkutellut useita siirtymään mökeilleen ja jopa veneilykausi on alkamassa ennätysaikaisin.

Lisää kommentti
27.03.2020

Hopeasalmen Telakka sulkee ovet vierailijoilta – Pyrkii turvaamaan vesillelaskut

Hopeasalmen Telakka on sulkenut Helsingin Mustikkamaalla ja Porvoon Tolkkisissa sijaitsevien talvisäilytystelakoidensa ovet ulkopuolisilta vierailijoilta. Tarkoituksena on turvata telakkahenkilökunnan terveys ja kevätsesongin sujuvuus.

Lisää kommentti
24.03.2020

Suomen roskakalat -mainos palkittiin jälleen – Valittiin vuoden 2019 aikakauslehtimainokseksi

Pidä Saaristo Siistinä ry:n mainos yleisimmistä meriroskista palkittiin jälleen. Suomen roskakalat -mainos valittiin vuoden 2019 aikakauslehtimainokseksi Aikakausmedian Edit-kilpailussa.

Lisää kommentti
21.03.2020

Matosaaren meripelastusaseman rakennukset Helsingin meripelastusyhdistyksen omistukseen – Maa-alueista 30 vuoden vuokrasopimus kaupungin kanssa

Helsingin meripelastusyhdistys ja Helsingin kaupunki ovat sopineet järjestelyistä, jotka mahdollistavat Matosaaren meripelastusaseman toiminnan Helsingin Laajasalossa pitkälle tulevaisuuteen.

Lisää kommentti
18.03.2020

Meripelastusseuran koulutukset ja kokoukset perutaan tai siirtyy verkkoon – Päätökset toukokuussa alkavasta päivystyskaudesta tehdään huhtikuussa

Suomen Meripelastusseura on päättänyt toimenpiteistä, joiden tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä sekä suojata vapaaehtoisia meripelastajia ja heidän läheisiään tartunnalta.

Lisää kommentti
13.03.2020

Vuoden meripelastajaksi nimetään tänään pelastusalus ABSOn miehistö Turusta: Palkinto myönnetään pelastustoimista Airiston veneturmassa

Turun Meripelastusyhdistyksen pelastusalus ABSOn vapaaehtoisella miehistöllä oli merkittävä rooli Airistolla elokuussa tapahtuneen veneturman pelastustehtävissä. Suomen Meripelastusseura palkitsee ABSOn miehistön Vuoden meripelastaja -nimityksellä tänään perjantaina.

Lisää kommentti
12.03.2020

Kevät on peruttu: Terminen kevät ei voi tulla, jos välissä ei ole termistä talvea

Näin se on nähtävä. Kevät on peruttu. Kun Etelä-Suomessa katsoo ulos, tämä meteorologinen totuus on helppo uskoa.

Lisää kommentti
12.03.2020

Suomi ja Ruotsi valmistelevat viiden uuden jäänmurtajan hankkimista: ”Miehet joukolla jäätä särkemään…”

Tänä vuonna suurin osa Suomen rannikosta on ollut täysin jäätön ja jäänmurtajat ovat maanneet toimettomina laiturissa. Valtio ei kuitenkaan jäättömyyden edessä lannistu, vaan aloittaa suunnitelmat uusien jäänmurtajien hankkimiseksi.

Lisää kommentti
07.03.2020

Kuusi Ruotsinsalmen hylkyä 3D-malleina kaikkien nähtäville: Neljä hylkyä on jo esillä, kahta vielä odotellaan

Suomen merimuseo julkaisee kuuden historiallisen laivahylyn 3D-mallit. Hylyt sijaitsevat Ruotsinsalmessa Kotkan edustalla.

Lisää kommentti