Hjallis iski silmänsä uudistuneeseen Flipper-mallistoon helmikuussa Helsingin venemessuilla. Flipperit erottuvat massasta tyylikkäällä muotoilullaan ja korkealuokkaisella laatuvaikutelmallaan. Käytännöllisyydestä ei ole kuitenkaan tingitty.

– Me teemme perheen ja kavereiden kanssa Sipoon kotivesiltä päiväretkiä sekä Porvoon että Helsingin suuntaan, ja joskus piipahdetaan Tallinnassakin. Mulle on tärkeää, että kaikille on veneessä mukavat istumapaikat ja porukka viihtyy, Hjallis sanoo.

Flipper 760 DC:n avotila onkin luokkansa paras. Siitä löytyy mukavat paikat kantavuuden mukaisesti kahdeksalle henkilölle. Pöytä ja mahdollisuus pedata sohva aurinkotasoksi tuovat oman lisän avotilan monikäyttöisyyteen ja muunneltavuuteen.


Veneen Harkimolle luovutti Flipper Marketin liiketoimintajohtaja Pertti Elovaara. Helsingin Koivusaaressa toimiva Flipper Market on täyden palvelun merkkiliike, josta löytyy myynnin lisäksi huolto-, asennus- ja telakointipalvelut.

Hjallis valitsi Flipperiinsä tehokkaimman moottorivaihtoehdon, Mercuryn väkivahvan, mutta samettisen pehmeästi matkanopeuksilla käyvän Verado 400R:n. Sen 400 hevosvoimaa siivittävät 760 DC:n parhaimmillaan pitkälti yli 50 solmun huippunopeuteen.

Erinomaisen suorituskyvyn lisäksi tehokas paketti tuo mukanaan vaivattomuutta ja tehoreserviä esimerkiksi raskaalla kuormalla liikkumiseen sekä vesiurheiluun.


Hjallis arvostaa Flipperin tyylikkyyttä, laadukkuutta ja luokkansa parasta avotilaa.

– 400-hevosvoimainen kone oli itsestään selvä valinta. Onhan se kiva tietää, ettei ainakaan jää missään tilanteessa muiden jalkoihin. Ja jos keli kääntyy huonoksi, ehtii alta pois. Normaalisti ajan 25–30 solmua, Hjallis naurahtaa.

– Turvallisuudesta en kuitenkaan tingi. Pelastusliivit pidetään päällä ja järki päässä kun veneillään, Hjallis jatkaa.


Neitsytmatkalle Flipper Marketin laiturista kohti kotirantaa Sipoossa Hjallis lähti yhdessä poikiensa Joelin ja Danin kanssa.

Alkanut kesä on ollut ennätyksellisen aurinkoinen ja lämmin, mikä on lisännyt sekä uusien tulokkaiden että Harkimon kaltaisten kokeneiden vesilläliikkujien kiinnostusta huviveneilyä kohtaan.

– Se vain on niin, että veneily on tosi kiva tapa viettää vapaa-aikaa, ja Suomessa on paljon hienoja paikkoja veneillä. Ja sitten on tietysti vielä tämä suomalainen veneenrakennusosaaminen. Onhan tämä Flipper aika hieno peli!

www.flipperboats.fi