Kartassa on sekä veneilijöitä että kalastajia hyödyttäviä ominaisuuksia. C-Mapin kartat tarjoavat myös sellaisia ominaisuuksia Lowrancen laitteisiin, joita muut eivät tarjoa. Perusmerikartan tiedot ovat yleensä totta, mutta tarkkuus varsinkin matalilla vesillä on vähän niin ja näin. Esimerkiksi oman rannan tai kalavesien tarkempi kartoitus tuo huomattavasti lisäinformaatiota ja parantaa kalastus- ja veneilykokemusta. Käy tutustumassa laitteisiin ja sovelluksiin valtuutetuilla Lowrance jälleenmyyjillä.

C-Mapin Genesis Live, joka toimii Lowrancen Elite-Ti, Elite-Ti2 ja HDS-Gen3, HDS-Carbon ja HDS-Live malleissa tuo reaaliaikaisen syvyyskartan päivityksen suoraan näytölle. Itse luotaamasi tieto tallentuu karttakortille ja pysyy siellä myös myöhempää käyttöä varten. Näitä livekarttoja voi käyttää myös yhteensopivilla muilla Lowrancen laitteilla. Kerätty syvyystieto kun siirtyy kortin mukana laitteesta toiseen. Genesis live toimii myös sellaisia paikoissa, joita ei ole aikaisemmin kartoitettu laisinkaan. Nyt voit siis tehdä syvyyskartan mökkijärvestäsi ja jakaa sen myös naapureittesi kanssa.

Nyt tarjottavissa Y055-kartoissa tulee myös mukana C-Map Genesiksen Social Map -aineistot, jotka ovat esiladattuina kortille. Social Map aineisto koostuu C-Map Genesis palvelun käyttäjien luotaamista aineistoista, joita palveluun on ladattu. Jos kiinnostuit ominaisuuksista, voit käydä tutustumassa Social Map -palveluun ja suomalaisista järvistä tehtyyn aineistoon osoitteessa. Huomiothan, että lain mukaan jaetut kartat sisältävät vain sisävesiaineiston.

Kalastajat ovat erityisen innoissaan Genesis-palvelusta. Suomalaiset ovat eräitä maailman innokkaimpia kartoittajia. Genesis-tietokerrosta päivitetään tällä hetkellä kahdesti vuodessa ja jatkossa entistä useammin.
Kalastajat ovat erityisen innoissaan Genesis-palvelusta. Suomalaiset ovat eräitä maailman innokkaimpia kartoittajia.
”Tämä on mahtava hyötypalvelu ja loistava tilaisuus saada tämä kaikki nyt esiladattuna kaupan päälle”, sanoo Mika Silvasti maahantuoja OPM Internationalilta.

Eräs toinen hieno ominaisuus on C-Map Embark -appi, jonka avulla voit tehdä mobiililaitteelta reitit ja reittipisteet valmiiksi ja synkronoida ne veneen oman, yhteensopivan Lowrance laitteen kanssa. Appin avulla reitin voi suunnitella valmiiksi, astua veneeseen ja pikaisen synkronoinnin jälkeen olla jo matkalla. Uudessa karttaversiossa on myös Port Plans -ominaisuus, jossa on tarkempi kuvaus satamista. Kuvat perustuvat satelliittikuviin. Niiden avulla saat paremman käsityksen siitä, mitä satamassa todella on, laiturien sijainnista, huoltorakennuksista ja ympäristöstä yleensä.