Veneen kommunikaation ja törmäyksenestojärjestelmän yhdistelmä tarjoaa hyödyllisiä lisäominaisuuksia samassa paketissa.

Vesper Marinen monitoimilaitteessa CORTEX-älylaite toimii VHF-radiona ja nopeaa SODMA-protokollaa käyttävänä AIS-teknologia tutka-transponderina. Järjestelmä koostuu veneen navigaatiojärjestelmään asennetusta lisälaitteesta sekä erillisestä värillisellä näytöllä varustetusta langattomasta hallintalaitteesta. Monitoimilaitteen näyttö on luettavissa auringon valossa ja sen avulla voi hallita kaikkia laitteen toimintoja.

Älylaite kertoo oman aluksen kurssin sisäänrakennetun suunta-anturin avulla. Samalla se auttaa myös muita veneitä huomaamaan paremmin omat liikkeet.

 Laitteen ruudulta voi tarkkailla suoraan AIS-vastaanottimen tilannetta, soittaa DSC-puheluita ja pitää silmällä mahdollisia törmäyskursseja.

 Veneen kippari voi antaa myös ”mies yli laidan” -hälytyksen, samalla kun laite merkitsee tarkan sijaintipaikan ja antaa hälytyksen putoamistilanteesta DSC-kanavaa pitkin myös muille aluksille.

Kattavien turvallisuustoimintojen lisäksi monitoimilaitteen avulla voi monitoroida mm. syvyyttä, nopeutta tuulta, tankkitietoja erilaista konedataa sekä muita NMEA2000 -verkon kautta saatavia tietoja. Sisäänrakennettu GPS mahdollistaa myös ankkurivahtitoiminnon – voit asettaa alueen, jonka sisällä aluksen tulee pysyä. Säädetyn rajan ylitettyään laite antaa hälytyksen niin käyttölaitteeseen, kuin kännykkäänkin.

Erikoisvahvalla lasilla varustettu monitoimilaite on suunniteltu kestämään koviakin meriolosuhteita.

 

www.maritimshops.fi